NFL

Ne temessük a Clevelandet, érdemes a Philly ellen menni?

megosztom

Megnéztük a bet365 számait, hogy kiket tartanak jelenleg a rájátszás legnagyobb esélyeseinek.

Pillanatok alatt elrepült az első öt játékhét, és most már valamivel okosabbak lettünk, mint a szezon elején, így itt az ideje górcső alá venni, hogy mely csapatok kandidáltak a rájátszásra.

A    -nél fogadhatunk arra, hogy adott csapat bejut vagy nem jut be a rájátszásba. 

A buki szorzói alapján a Pats és a Chiefs playoff-szereplése nem kérdés, mint ahogyan a Drew Brees nélkül is menetelő Saints-é sem. A nagy triót viszont két meglepetéscsapat, a Bills és a Frisco követik a sorban. Előbbi 4-1-gyel, utóbbi 4-0-lal kezdett és bár ez messze nem garancia a rájátszásra, ugyanakkor például a Bills nyugodtan kalkulálhat további három győzelemmel, hiszen kétszer játszik még a tragikusan gyenge Miamival és egyszer a szintén nyeretlen New Yorkkal. Ha a Pats mellett a csoportgyőzelemre nincs is reális esélye a Buffalónak, de az egyik wild cardot könnyedén megcsíphetik. 

A Frisco alacsonyabb szorzója már érdekesebb, hiszen csoporton belül hatalmas a harc, de valószínűleg úgy kalkulálnak a bukik, hogyha le is taszítják a divízió trónjáról a kaliforniaiakat, azért wild card helyre odaér majd a csapat. Egyébként az sem kizárt, hogy az NFC nyugati csoportja három csapatot is ad majd a rájátszásba, hiszen a San Francisco mellett a Seahawks és a Rams is komoly játékerőt képvisel. 

Szenved a Cleveland, de még ne temessük őket. - Fotó: NFL

A magasabb oddsos csapatok közül érdekes lehet a Vikings, a Browns és a Chargers is. Mindhárom gárda remek kerettel rendelkezik, de egyelőre nem tudták kihozni magukból a legjobbat. Ha viszont rátérnek a helyes útra, akkor innen még bőven elérhető számukra a rájátszás. Különösen csalódás a Cleveland szereplése, ám még mindig nagy hiba lenne leírni Freddie Kitchens fiait, ebben a csoportban ugyanis az irányítóját elveszítő Steleers és a Bengals is elég elveszett, míg a Ravens totálisan kiszámíthatatlan. 

Nagy értéket azonban sem a CLE, sem pedig a többi csapat szorzóban nem látunk. 

A nem jut be a rájátszásba piacon viszont az Eagles 2.50-es oddsa kifejezetten tetszetős. Noha a keretük alapján bőven a playoffban lenne a helyük, de egyelőre nem túl meggyőző, amit mutattak, a sorsolásuk pedig finoman szólva sem nevezhető könnyűnek. Októberben három idegenbeli meccs vár rájuk és bőven benne van a pakliban, hogy mindegyiket elveszítik. 50-50-re tennénk, hogy bejutnak-e a rájátszásba vagy sem, így a 2.50-es odds jó értékkel kecsegtet. 

Szerinted melyik csapatra éri meg fogadni?

 

megosztom