Aranylabda

Messi szorzója csökkent, Van Dijké nőtt

megosztom

Az Unibet két hét után ismét visszatette kínálatába az Aranylabdára vonatkozó piacot. Van Dijk szorzója nőtt, Messié csökkent.

Már több alkalommal is foglalkoztunk a decemberi Aranylabda-átadóval és a jelöltek szorzójával, legutóbb szeptember elején, az UEFA díjkiosztója után mutattuk meg a számokat. Az európai szövetségnél az év játékosának választott holland Virgil van Dijk szorzója az elismerést követően egészen 1,25-ig zuhant, vagyis akkor nagyon úgy tűnt, hogy a Liverpool ásza le fogja pipálni Lionel Messit.

Vajon ki lesz a befutó? / Fotó: uefa.com

Viszont közel két héttel ezelőtt a FIFA is kiosztotta a saját díjait, a nemzetközi szövetségnél pedig a Barcelona argentin játékosa lett a befutó. Ez azért lehet érdekes, mert az elmúlt három évben az a játékos kapta meg az Aranylabdát, aki a FIFA-nál is a legjobb lett.

Ennek is köszönhető talán, hogy az     jó ideig nem kínálta ezt a fogadási lehetőséget, most viszont ismét felkerült az oldalra, méghozzá egy picit átszabott szorzókkal.

A FIFA-gála után Messi szorzója csökkent, Van Dijké pedig nőtt.

 

 

A FIFA és az Aranylabda díja között van egy lényeges különbség, méghozzá a szavazók kiléte. Amíg előbbi szervezetnél a szövetségi kapitányok,  a válogatottak csapatkapitányai és újságírók adják le a voksaikat, addig a France Football által alapított aranygömb odaítélését csak bizonyos újságírók szavazatai alapján döntik el.

Ez azért érdekes, mert a FIFA-nál a 'szövkapok' és a kapitányok voksai alapján Messi, az újságíróknál viszont van Dijk lett a befutó.

Mindez azt sejteti, hogy a Liverpoollal BL-t nyerő, a holland válogatottal pedig Nemzetek Ligája-döntőbe jutó hátvédnek jó esélye van a France Footballnál is megelőzni Messit. Védő legutóbb 2006-ban kapott Aranylabdát, akkor Fabio Cannavaro lett a legjobb. Azóta Messin és Cristiano Ronaldón kívül csak két játékos kapta meg a díjat, Kaká (2007) és Luka Modric (2018).

{"headTitle":"Aranylabda 2019","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-01 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Virgil van Dijk","odds":"1.4","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Lionel Messi","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Sadio Mané","odds":"16","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"}]}
unibet

 

megosztom