EURO 2020

Lassan elfogy a középpályánk, esik is a horvátok oddsa

megosztom

Szegény embert az ág is húzza, vagyis sérüléshullám sújtja. A helyzet úgy fest, hogy tényleg a csodában kell bíznunk.

Szoboszlai hiánya nagy érvágás / fotó: MLSZ

Néhány nap múlva folytatódnak a 2020-as Európa-bajnokság selejtezői - a férfi A-válogatott csütörtökön 20:45-kor Splitben Horvátország ellen lép pályára, míg vasárnap 18 órakor Azerbajdzsánt fogadja a Groupama Arénában.

A világbajnoki ezüstérmes otthonába, ahogyan azt már korábban is megírtuk, óriási underogként érkezünk és a helyzet nehézségét fokozza, hogy több kulcsjátékos sérüléssel küszködik. Utóbbi találkozón pedig az rontja a szituációt, hogy zártkapus lesz, bár 14 éven aluliak ott lehetnek majd a lelátón. Persze azt így is, úgy is hozni kell.

{"headTitle":"Horvátország-MAGYARORSZÁG","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-10 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Horvátország","odds":"1.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"MAGYARORSZÁG","odds":"9.4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Vasárnap Telkiben gyűlt össze a csapat és a szakmai stáb és megtudhattuk, hogy Pátkai Mátéra izomsérülés miatt nem számíthat Marco Rossi. Később további rossz hírek érkeztek: Szoboszlai Dominik egy kisebb sérülés miatt szintén nem csatlakozik a csapathoz, ahogy Tamás Krisztián sem, de Bese Barnabás játéka is kétséges. Szoboszlai egyelőre Salzburgban marad, hogy kezeléseken vegyen részt a hét első felében, míg Bese Barnabás ugyan megérkezett Budapestre, de rögtön egy MR-vizsgálatra ment a repülőtérről, hogy kiderüljön, mennyire súlyos a sérülése.

Pátkai és Szoboszlai kiesésével újabb nehézségekkel szembesül a szakmai stáb a középpályát illetően, hiszen rajtuk kívül Horvátország ellen Nagy Ádámra sem számíthat a szövetségi kapitány eltiltás miatt. A szakmai stáb az újabb sérülések miatt Ferenczi János behívása mellett döntött.

"Ideálisnak semmiképp sem nevezném a helyzetet – fogalmazott Marco Rossi. – Ugyanakkor ha most elkezdenék keseregni, azzal nem javulna a helyzet.

Az a dolgunk, hogy az egészséges kerettagokat készítsük fel a lehető legjobban az előttünk álló cseppet sem könnyű feladatokra, ők pedig ezeket a lehető legjobban megoldják.

- olvasható az MLSZ honlapján.

A kialakult helyzethez az oddsok is igazodtak és az amúgy sem túl magas horvát győzelem szorzó szép lassan esni kezdett. Valószínűleg nem túlzunk azzal, ha azt mondjuk, hogy csodára lesz majd szükségünk Splitben, de egyszer már sikerült idén a bravúr, hátha újfent velünk lesz Fortuna istennő.

[2942208] 2019-10-10 20:45:00 Horvátország - Magyarországx;
mlsz.hu
megosztom