Olasz foci

Tudjuk, mit nézel ma este - ezt a meccset nem hagyhatod ki!

  • varin

A hibátlan Inter és az évek óta megszoríthatatlan Juventus rangadója óriási 90 percnek ígérkezik.

Vitán felül áll, hogy az őszi olasz fociszezon, de az itáliai futball szerelmeseinek talán a teljes európai futballév legnagyobb rangadójára kerül sor vasárnap este, amikor is a Juventus látogat a San Siróba. Összecsap tehát az eddig hibátlan Internazionale és a csúcsról évek óta letaszíthatatlan Juventus. Körbejártuk a csapatokat, az oddsokat és persze tippeltünk is!

{"headTitle":"Inter-Juventus","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-06 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Inter","odds":"2.59","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.17","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Juventus","odds":"2.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}

Forma

A két csapat eredményeivel alighanem mindenki tökéletesen tisztában van. Az Inter eddig minden bajnokiját megnyerte, míg a Bajnokok Ligájában két meccs után 1 ponttal állnak Antonio Conte fiai, ami a kupaszezon érdemi részének korai végét predesztinálja. A Serie A-ban viszont a kötelezők mellett verték a városi riválist, a Laziót és nyertek a Sampdoria vendégeként is.

A Juventusnál egyelőre Maurizio Sarri regnálása nem a csúcsfutballban mutatkozik meg, de az eredmények így sem rosszak. Az Öreg Hölgy pontot vesztett Firenzében és Madridban, ám lemaradásuk így is csak két egység, míg a Bajnokok Ligájában semmi sem veszélyezteti a továbbjutásukat.

Összeállítások

Az Internél az elmúlt napok az izgalom jegyében teltek, hiszen az eltiltott Alexis Sánchez mellett Romelu Lukaku hiányát már aligha bírta volna el a csapat, ám a belga felgyógyult sérüléséből és kezdeni is fog. Ennek szellemében a fekete-kékek maradhatnak a 3-5-2-es felállásnál, elöl a bombaformában lévő Lukaku-Martínez duóval.

A Juventusnál már több a problémás elem. Chiellini (1/1), De Sciglio (2/0), Douglas Costa (3/0) és Danilo (4/1) sérültek, így Cuadrado például hátvédet játszik majd, míg középen Bonucci mellett az eddig nem túl magabiztos De Ligt kezdhet. A támadósorban valószínűleg a szintén jól muzsikáló Ronaldo-Higuaín duó mögött Aaron Ramsey irányíthat.

[3135493] 2019-10-06 20:45:00 Inter - Juventusx

Mesteri szavak

Antonio Conte: Olaszország két legjobb csapata ugrik egymásnak, nagyon fontos mérkőzés lesz. Szeretném, ha bátran, odaadóan, elszántan játszanánk. Fáj a hétközi vereség a Barcelona ellen, de a sebeink nyalogatása mellett a vasárnapi meccsre kell koncentrálnunk. 

Maurizio Sarri: Ennek a mérkőzésnek szinte semmilyen köze nincs a Scudettóért való harchoz, hiszen még 31 hét hátra van. Ha kikapunk és az megvisel minket, akkor nem vagyunk készen arra, hogy nagy dolgokat érjünk el. Vasárnap egy nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, remekül játszottak a Barcelona ellen Conte fiai. Ugyanakkor ez nem az edzőkről, hanem a játékosokról szól majd.

H2H mérleg

Az elmúlt években igen egyértelmű volt a Juventus dominanciája. Az utolsó hat szezon bajnoki meccsein a Zebrák mérlege 6-5-1. Ezeken a mérkőzéseken 25 gól esett, hétszer pedig mindkét csapat betalált. Milánóban utoljára 2016 szeptemberében nyert az Inter, míg 2018 áprilisában a Juventus. Tavaly itt 1-1-re végeztek a felek.

[3135493] 2019-10-06 20:45:00 Inter - Juventusx;10

Oddsok

A háromesélyes szorzók - nem véletlenül - igencsak közel vannak egymáshoz. Az Inter valamivel esélyesebbnek számít, az oddsok pedig szinte megegyeznek a nyitó számokkal, jelezve, hogy a bukmékerek jól lőtték be az esélyeket.

Ahogyan nem változtak az over/under szorzók sem, jelenleg a 2.5 gól felett 2.20-at fizet, míg az alatt 1.66-ot. Az elmúlt években inkább az overek voltak jellemzőek, de a bajnokság ezen korai szakaszában, amikor egy döntetlennel az Inter maradhatna az élen, a Juventusnak pedig a listavezető otthonában a legfontosabb, hogy ne kapjon ki, nem várhatunk nyílt sisakos, kemény futballt.

Játékvezető

Talán a legrutinosabb olasz sípmester, Gianluca Rocchi kapta meg a nemes feladatot, hogy dirigálja a meccset. Idén négy bajnokin átlagosan 5,5 lapot osztott ki, ami a mai 6,5-ös határ alatt van. Rocchi több Inter-Laziót vagy Juve-Napolit is dirigált, míg utoljára Derby'd Italiát 2006-ban, akkor mindössze 4 sárgával lehozta a Juve 2-0-s sikerét. Ezen kívül még kétszer, 2014-ben és 20107-ben fújt ezen a párosításon, de négy lap fölé egyszer sem ment.

Fotó: Serpents of Madonnina

Tipp

Ezen a meccsen teljes mértékben adja magát a 0-0. Mint azt jeleztük (vagy legalábbis feltételezzük), mindkét csapatnak tökéletes lenne a 0-0. Góltalan derbit utoljára két éve láthattunk, és amennyire jól ismerik egymást a csapatok és az edzők, nem csodálkoznánk, ha ezúttal is így alakulna a meccs.

{"headTitle":"Inter-Juventus","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-06 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Végeredmény: 0-0","odds":"9.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Döntetlen és 2,5 gól alatt","odds":"3.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"}]}
[3135493] 2019-10-06 20:45:00 Inter - Juventusx;