Kézilabda BL

Ujjgyakorlat vár a BL-címvédőre

megosztom

A győri kézilabdás lányok a svéd Savehof ellen kezdik meg idei Bajnokok Ligája szereplésüket. Csak a különbség a kérdés.

Könnyed sikerrel indíthatja BL-szezonját a Győr. - Fotó: facebook.com/ehf.champions.league

Címvédőként vág neki az idei Bajnokok Ligája szezonnak a győri női kézilabda-csapat, amely ismét "belehúzott" a sorsoláskor, hiszen a tavalyi szezonhoz hasonlóan ezúttal is habkönnyű négyesbe került. Az ETO a Most, a Ljubljana és a Savehof alakulataival találkozik a csoportkörben, a vasárnapi rajton pedig az utóbbival, vagyis a svéd bajnokkal kezd.

A vendégek a 2016-2017-es szezonban szerepeltek utoljára a Bajnokok Ligájában, akkor a csoportkört követően búcsúztak a sorozattól. Legutóbb tavaly játszottak nemzetközi kupameccseket, méghozzá az EHF-kupa keretén belül, amikor is hatból hat mérkőzést elbuktak a csoportkörben és tükörsimán estek ki. Ennek magyar vonatkozása is volt, ugyanis a későbbi győztes Siófoktól hazai pályán 30-24-re, míg idegenben 34-21-re kaptak ki.

Az elmúlt évhez képest nem sokat változott a Savehof, a nyáron alig volt mozgás a klubnál, így most is valami hasonló játékerőt képviselhet. Az idei svéd bajnokságban még veretlen, két hazai meccsét megnyerte, igaz, idegenben, a Heid otthonában mindössze döntetlenre volt jó.

>> Nézd meg élő tippjeinket! <<

luckybet

Ami a győri csapatot illeti, a hazaiaknál bőven volt játékosmozgás - Edwige, Faluvégi, Kurtovic, Nze Minko és Bulatovics érkezett, míg Groot, Mörk, Pintea és Tomori távozott a fontosabb játékosok közül -, azonban Danyi Gábor együttese erősebb lett, mint volt. Mindemellett olyan kézilabdázókat sikerült igazolnia a zöld-fehéreknek, akikkel még gyorsabb lett a csapat.

Az eredményeken ugyanakkor ez teljesen még nem látszódik meg, viszont a Győr mind az öt bajnokiját megnyerte, ráadásul szerdán sikerült rohannia, hiszen az MTK ellen 17 találattal tudott győzni.

Az ETO-nál biztosan csak Grimsbö és Kurtovic nem játszik majd vasárnap, de az ő pótlásuk könnyedén megoldható, ahogy az eddig is történt, hiszen annyira mély a csapat kerete. Így pedig, illetve a fentebb említettek tükrében tényleg csak és kizárólag az a kérdés, hogy a Győr mennyit rak közé. Szerintünk a Danyiék címvédőhöz méltóan, kiütéses sikerrel kezdik az idei BL-szereplésüket, vagyis űberelhetik az oddsmesterek által felállított hendikephatárt.

{"headTitle":"Győr - Savehof","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-06 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Győr -13,5","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"luckybet"}]}
megosztom