Bajnokok Ligája

A Bayernhez kerül a gólkirályi cím?

megosztom

Az oddsok alapján a BL aranycipője ezúttal Münchenben köt ki. Ronaldo és Messi úgy is favorit, hogy közben nem is az.

A héten lezajlott a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulója, a szenzációt pedig egyértelműen a Bayern München 7-2-es mészárlása jelentette Londonban.  A bajorok ilyen arányú győzelmének elképesztően magas szorzója volt, nem túlzás azt állítani, hogy az év legváratlanabb eredményét láthattuk.

A londoni meccs hőse a német válogatott Serge Gnabry volt, aki négy gólt is berámolt a Tottenham kapujába, ezzel a tettével pedig olyan ma is aktív nagyágyúk mellé csatlakozott, mint Messi, Ronaldo, Ibrahimovic vagy Robert Lewandowski.

Gnabry lengyel csapattársa egyébként maga is meglőtte a szokásos góljait, aminek köszönhetően mostanra a BL gólkirályi cím első számú várományosa lett. A lengyel csatár ugyan csak három gólnál jár - így Gnabry és a salzburgi Erling Haland is megelőzi -  de a bukik szerint a rutinos támadó a topfavorit.

Lewandowskira jelenleg hétszeres szorzón lehet fogadni, ami szerintünk jó befektetés lehet.

A gólkirályra vonatkozó piacokon fontos, hogy olyan csapat játékosára tegyük a zizit, aki vélekedésünk szerint eljut a végelszámolásig, ami legalább elődöntőt kellene, hogy jelentsen. Ebből a szempontból a müncheni duó megfelelő választás lehet, hiszen a Bayern keretének erejét eddig is ismertük, Niko Kovac munkájára pedig az új idényben nem lehet panasz.

bet365

A Lewa-Gnabry duó mögött a bukik szerint Cristiano Ronaldo és Lionel Messi következik. Véleményünk szerint itt most tényleg a név iránti tisztelet okozza ezt a felállást, hiszen például Messi még egyetlen gólt sem szerzett, míg CR7 legalább már feliratkozott a góllövők közé.

A két szupersztárról elmondható, hogy az elmúlt másfél évtizedben uralták a Bajnokok Ligáját - utoljára 2007-ben Kaká tudott aranycipőt szerezni a BL-ben rajtuk kívül - ,viszont az is látható, hogy az idő vasfoga lassan őket is kikezdi, mindketten sérüléseken vannak túl, pedig még csak októbert írunk. Sokkal nagyot sanszot látunk arra, hogy igazán majd csak tavaszra pattintják magukat csúcsformába, de addigra azért komoly lemaradásuk keletkezhet néhány gólvadásszal szemben.

Bármennyire is fura leírni, jelenleg úgy véljük arra van a legnagyobb esély, hogy tavasszal véget ér a 12 éve tartó 'dualizmus' kora.

A többi esélyes közül Mo Szalah 10-szeres szorzója lehet még elgondolkodtató, hiszen a Liverpool idén sem nagyon adná alább a döntőnél, a csapat játéka pedig pont olyan meggyőző, mint volt tavaly.

Raheem Sterlinget abból a szempontból nem tartjuk jó választásnak, hogy a City-ben rajta kívül még 2-3 játékos is felel még a gólokért, így nehéz elképzelni, hogy rúgni tudna 10-12 gólt. Ugyanez igaz csapattársára, Sergio Agüeróra.

 

Te fogadnál most valamelyik gólkirály-jelöltre?

 

 

 

 

 

{"headTitle":"Bajnokok Ligája - A legtöbb gólt szerző játékos ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-22 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Robert Lewandowski","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Serge Gnabry ","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Cristiano Ronaldo","odds":"9","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Lionel Messi","odds":"10","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Mohamed Szalah","odds":"10","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Raheem Sterling ","odds":"13","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}
14006#00
megosztom