Bundesliga

Zsinórban harmadik győzelmére készül a Hertha

  • gb1

A berliniek kezdenek magukra találni a lassú szezonrajtot követően és jelen formájukkal akár a Düsseldorfot is verhetik.

Jelenleg a fiatal Dilrosun viszi a hátán a csapatot. fotó: Hertha Twitter

Érdekesnek ígérkezik a Bundesliga 7. fordulójának nyitánya, amelyen a Hertha a Düsseldorf csapatát fogadja. Az oddsmesterek a felszállóágban lévő hazaiakat hozták ki esélyesnek, bár a szorzókkal elég óvatosan bántak.

{"headTitle":"Hertha Berlin-Fortuna Düsseldorf","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-04 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Hertha","odds":"1.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Düsseldorf","odds":"4.22","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Két forduló mennyit jelent a mai fociban...A negyedik körben a Hertha zsinórban a harmadik zakóját jegyezte és az utolsó előtti helyre sodródott. Sokan már Covic fejét követelték, bár a közvélemény nagy része kiállt a horvát mester mellett, aki azóta hat pontot hozott össze fiaival, ami által immár a tizedik helyről várhatják a folytatást. A Paderborn elleni hazai győzelem alatt még nem volt valami olajozott a gépezet, ám a Köln ellen már inkább a sikerült a tavalyi őszi arcát mutatnia a berlinieknek. 

Ne feledjük, hogy Dárdai karrierjének egyik legnagyobb sikere, azaz a Bayern 2-0-s legyőzése majdnem kereken egy éve esett meg.

A csapatot egy fiatal tehetség, az anno Dárdai irányítása alatt a Manchester Citytől szerzett Dilrosun vette a hátára. Az első bajnokikat sérülés miatt kihagyó játékos az utóbbi két meccsen betalált, gólpasszt adott és remekül játszott, több veszélyes helyzetet kialakítva. Az első szekcióban amúgy elég jól el van látva Covic - könnyen lehet, hogy a Köln ellen duplázó Ibisevic kezd majd Selke kárára, aki viszont 16 találkozó óta gólképtelen. A meccsen két asszisztot kiosztó Darida pedig a szlovák válogatott Dudával van versenybe a kezdőért, amelyben jobban áll a szénája.

[3081425] 2019-10-04 20:30:00 Hertha Berlin - Fortuna Düsseldorfx
[3081425] 2019-10-04 20:30:00 Hertha Berlin - Fortuna Düsseldorfx;5

A Düsseldorf pont a Herthával ellentétes utat járt be eddig, ugyanis a szezont egy idegenbeli meglepetésgyőzelemmel kezdték a Werder otthonában, ám azóta teljesen szétesett a csapat. Öt meccsen mindössze egy pontot kapartak össze, amit ha nem is teljesen, de joggal foghatnak a súlyos sérüléshullámra. A lengyel válogatott támadó, Dawid Kownacki ismét lesérült és mellette még öt fontos játékos van kényszerpihenőn és további spílerek bevethetősége kérdéses.

Az 500. Bundesliga meccsére készülő Friedhelm Funkel ki is fakadt, hogy ilyet sérüléshullámot még nem látott karrierje során.

A liga jelenleg legtapasztaltabb edzője amúgy a Herthát is irányította egykoron és érdekesség, hogy a liga történelme során csak öt szakember jegyez több meccset a neve mellett. 

Amit nem lehet nem észre venni, hogy a Düsseldorf legutóbbi 15 (!) Bundesliga-találkozóján zöldült a 'mindkét csapat szerez gólt' opció és ezeken összesen 57 találat esett, ami majdnem négyes gólátlagot jelent. Ennek ellenére tisztességes oddsot kapunk a gólváltásra és mivel még közel se biztos, hogy a Hertha teljesen kijött a gödörből, így lehet okosabb döntés ezt behúzni.

{"headTitle":"Hertha Berlin-Fortuna Düsseldorf","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-04 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"1.63","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3081425] 2019-10-04 20:30:00 Hertha Berlin - Fortuna Düsseldorfx;