Európa Liga

Újabb német csapat hasalhat el a nemzetközi hadszíntéren

  • gb1
megosztom

Nincs jó formában a Frankfurt és Portugáliában is megszenvedhet a Vitoria Guimaraes vendégeként.

Nehéz meccs vár a Sasokra. fotó: archív

A csütörtöki EL-játéknapon ismét több német topcsapat lesz pályán. Az oddsmozgások és az előzetesek alapján is nehéz helyzet vár az Eintracht Frankfurtra, amely a Guimaraes otthonában lép pályára. A vendégekre kiszabott szorzó 1.75-ről indulva már a 2.20-at is elhagyta, ami azt mutatja, hogy a fogadók inkább az 1X-felé keresgélnek.

{"headTitle":"Vitoria de Guimaraes-Eintracht Frankfurt","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-03 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Guimaraes","odds":"3.43","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.58","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Frankfurt","odds":"2.13","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A tavalyi Európa Liga-elődöntős Eintracht nehéz szezonrajton van túl és néhol csak árnyéka akkori önmagának. Eddig csak a bajnokijaik felét sikerült megnyerni és a Bundesligában csak a kilencedik helyen tanyáznak, míg első EL-csoportmeccsükön hazai pályán söpörte le őket a pályáról az Arsenal. Ez mondjuk várható volt, de ami inkább aggasztó lehet, hogy az utóbbi öt tétmeccsből egyszer sem úszták meg kapott gól nélkül, ahogyan az is látszik, hogy Luka Jovics elvesztése komolyan kihat a támadóegység teljesítményére.

Mesterük, a rutinos Adi Hütter túlzottan nem aggódik ennek ellenére, hiszen papíron verhető ellenféllel találkoznak. "Minden meccsnek úgy állunk neki, hogy győzni akarunk. Ellenfelünk ugyanakkor remekül játszik otthon és a selejtezők során több alkalommal is lehozta meccseit kapott gól nélkül. Egyáltalán nem lesz könnyű menet. Megpróbáljuk meglovagolni a momentumot, amit az Union Berlin elleni győzelem adott, de 90 percen át kell majd jól játszanunk, ha nyerni szeretnénk." - mondta bizakodóan Hütter.

Ami tovább nehezíti a vendégek helyzetét, hogy első számú kapusuk, Kevin Trapp lesérült és kedden meg is műtötték a vállát. A tavaly igazolt Frederik Rönnow ugorhat be helyette, akinek alig van meccsrutinja, de bíznak benne, hogy megvillantja képességeit. A kulcsemberek közül Rode és Hasebe sincsenek tökéletes állapotban, Kohr pedig eltiltott és Hütter elmondta, hogy lehet, hogy szokatlan felállást választ majd a csoportmeccsre. 

Eintracht Frankfurt#germany-eintracht_frankfurt#5

A Vitoria jelenleg a Porto mögött a negyedik helyen áll a ligában és az eddigi hát bajnokijából csak egyet veszített el. Persze az EL azért más kávéház és a csoport első meccsén ki is kaptak a Standard Liege otthonában. Azt azért tegyük hozzá, hogy a meccs képe alapján aligha volt megérdemelt az a zakó, mivel hiába szállították a helyzeteket zsinórban, semmi nem jött össze a portugáloknak. A csapat amúgy az utóbbi 15 hazai tétmeccséből mindössze egyszer volt a vesztes oldalon.

Nehezen tippelhető ez a találkozó, de őszintén szólva nem csodálkoznánk, ha a döcögősen rajtoló Frankfurt pont nélkül távozna a D. Afonso Henriques Stadionból. A jelen erőviszonyok alapján mondjuk inkább döntetlen közeli eredményt várunk, úgy, hogy mindkét csapat betalál.

{"headTitle":"Vitoria de Guimaraes-Eintracht Frankfurt","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-03 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"1.82","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3171323] 2019-10-03 21:00:00 Vitoria de Guimaraes - Eintracht Frankfurtx;

 

megosztom