Tenisz

Élete skalpjára készül a kínai - 5.50-ért ne hagyjuk ott!

  • Cesc18
megosztom

Az 1. kiemelt Dominic Thiem bajba kerülhet a szabadkártyás kínai ellen a pekingi viadal nyolcaddöntőjében.

Szerdán Pekingben a felső ági nyolcaddöntőkre kerül sor, tehát pályára lép többek között az 1. kiemelt Dominic Thiem is. A Garros-döntős osztrákra egy szabadkártyás hazai harcos, Zhizhen Zhang vár. 

{"headTitle":"Dominic Thiem - Zhang Zhizhen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-02 13:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Thiem jut tovább","odds":"1.14","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Zhang jut tovább","odds":"5.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A világranglistán több, mint 200 hely választja el őket, ennek megfelelően a sógorok klasszisa masszív favoritnak számít ezen a találkozón, ugyanakkor a 22 éves kínainak az elmúlt hetekben akadtak figyelemreméltó mérkőzései. 

Zhang képes lehet meglepetést okozni. - Fotó: ATP

Zhang szeptemberben Jinanban öt meccset underdogként behúzva megnyerte pályafutása első Challenger versenyét. A jó formáját át tudta menteni az ATP tornákra is, hiszen múlt héten Dominik Koepfer ellen borította a papírformát, míg hétfőn Kyle Edmundot verte.

Az előző hónapban így három top 100-as játékos elleni győzelmet jegyzett.

Zhangnak egyébként a korábbi szezonokban is voltak már momentumai a kínai tornákon, szóval annyira nem meglepő, hogy ilyen jól muzsikál. 

Ami Thiemet illeti, neki viszont finoman szólva sem ez az év legkedveltebb időszaka. Az elmúlt öt szezonban 10 ázsiai ATP-versenyen tette tiszteletét és ezeken mindössze három alkalommal hagyta el győztesen a pályát. A vereségei között öt olyan meccset is találunk, amikor az ellenfelének 3.50 felett volt az oddsa. 

Beszédes, hogy Thiem karrierje során egyetlen ázsiai ATP-viadalon sem tudott egymást követő két meccsen nyerni. 

Papíron ez most egy nagyon jó lehetőség, hogy megszakítsa ezt a rossz sorozatát, hiszen Richard Gasquet sima letarolása után elvileg Zhang sem kellene, hogy gondot okozzon számára. De mi nem lennénk meglepve, ha a kínai jóval komolyabb ellenállást tanúsítana, mint tette azt a francia. 

Zhang nem a mélynövésű ázsiaiak közé tartozik, a 193 centijével kilóg az átlagból és bizony ilyen magassággal az első szervája tud gondokat okozni az ellenfeleinek. Thiem kemény pályán egyébként sem tartozik a topfogadók közé.

Érezzük az erőt a kínai srácban, véleményünk szerint nem lesz ez olyan sima, mint amit az oddsok előre vetítenek. 

{"headTitle":"Dominic Thiem - Zhang Zhizhen","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-02 13:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"A játékos nyer egy szettet: Zhang IGEN","odds":"2.62","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Zhang jut tovább","odds":"5.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
bet365
megosztom