Elismerés

Így állnak a Golden Boy-díj esélyei

megosztom

A portugál Joao Félix a 2019-es Golden Boy-díj legkomolyabb esélyese, legnagyobb ellenfele Jadon Sancho lehet.

Idén decemberben adják majd át a 2019-es Golden Boy díjat, azaz a legjobb 21 éven aluli játékosnak járó egyéni elismerést. A 2003-ban alapított díjnak évre évre nő az ázsiója, köszönhetően elsősorban annak, hogy a korábbi győztesek közül gyakorlatilag minden nyertes világsztárrá nőtte ki magát.

A korábbi 'goldenboyok' között olyan neveket találhatunk, mint Lionel Messi, Wayne Rooney, Sergio Agüero, Mario Götze, Paul Pogba vagy Kylan Mbappé. Az idei esélyesek között is többnyire olyan játékosokat találunk, akik fiatal koruk ellenére már most meghatározó alakjai csapatuknak vagy az európai futballnak.

A Golden Boy díjat 2003-ban az olasz Tuttosport szerkesztősége alapította, az elismerést pedig az adott naptári év legjobb Európában játszó 21 éven aluli játékosa kapja. A díjat újságírók, pontosabb sportlap szerkesztőségek szavazzák meg: a Bild (Németország), s Blick (Svájc), A Bola (Portugália), a l'Équipe (Franciaország), a France Football (Franciaország), a Marca (Spanyolország), a Mundo Deportivo (Spanyolország), a Ta Nea (Görögország), a Sport Express (Oroszország), a De Telegraaf (Hollandia) és The Times (Egyesült Királyság) jelölhet. Minden újság 5 nevet ad le a vélt sorrendjében, a játékosok pedig a helyezéseik alapján 10,7,5,3 és 1 pontot kapnak, majd végül kialakul a végső sorrend.

Joao Félix lehet Agüero után a második Atlético-játékos, aki elnyeri a Golden Boy díjat / Fotó: bbc

Az     szorzói alapján a legnagyobb esélyese a díjnak a 19 éves Joao Félix, akit idén nyáron szerzett meg az Atlético Madrid a Benficától potom 120 millió euróért. A fiatal portugál támadó egyből alapember lett Simeone együttesében, a Matracosok támadójátékának egyik vezéralakja, hat forduló alatt pedig már két gólt szerzett a bajnokságban.

Az oddsok alapján Félix győzelmére egyetlen játékos jelenthet veszélyt, a dortmundi Jadon Sancho, aki tavaly robbant be a köztudatba azzal, hogy 12 gólig jutott a Bundesligában. A szintén 19 éves angol idén sem tétlenkedik, 5/3-as mutatója van a ligában.

A két sztárpalánta szorzója viszonylag közel van egymáshoz, legalábbis annak fényében, hogy utánuk mekkora különbségekkel jönnek a riválisok. Kereken hétszeres szorzót fizetne Erlik Haland (Salzburg), Vínicius Jr. (Real Madrid) és Nicolo Zaniolo (Roma) győzelme is.

Ha elfogadjuk, hogy az első két játékos közül kerül ki a győztes, akkor megfogadhatjuk mind a kettejüket, legrosszabb esetben minimális profitunk akkor is marad. Mi a hatharom.com-nél viszont inkább Joao Félixre tippelnénk, bár decemberig azért még sok minden megtörténhet.

(A fogadási lehetőség a labdarúgás > összes labdarúgás > speciális > nemzetközi díjak útvonalon érhető el az Unibet oldalán)

{"headTitle":"Golden Boy 2019","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-02 12:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Joao Félix ","odds":"2.25","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Jadon Sancho","odds":"2.75","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Erling Haland","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Vinícius ","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"N. Zaniolo ","odds":"7","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Phil Foden","odds":"11","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Justin Kluivert","odds":"16","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Matthijs de Ligt ","odds":"21","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/unibet/go","bookmaker":"141"}]}
unibet

 

megosztom