Kézilabda

Habkönnyű siker előtt a magyar válogatott

megosztom

Női kézilabda-válogatott szerdán Litvánia ellen kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezős küzdelmet.

Habkönnyű siker előtt Rasmussen lányai. - Fotó: facebook.com/kezivalogatott

Szerdán kezdődnek a női kézilabda Európa-bajnoki selejtezők, amiről a jövő évi kontinenstornára lehet kijutni, melyet Norvégia és Dánia rendez közösen. A magyar válogatott Montenegróval, Olaszországgal és Litvániával került egy csoportba, melyből az első két helyezett jut ki a jövő évi Eb-re. A továbbjutás pedig alapelvárás a csapattól.

Kim Rasmussen két hete hirdette ki 21 fős keretét, amellyel szerdán hazai pályán Litvánia ellen, míg vasárnap Olaszországban csatázik. A tavalyi, franciaországi Európa-bajnoksághoz képest az alapemberek közül ezúttal nem tagja a keretnek a műtét után gyógyuló Planéta Szimonetta, valamint Kovács Anna és Mészáros Rea. Ezen kívül pedig a betegséggel bajlódik Tóth Gabriella, így hétfőn beválogatásra került Lakatos Rita.

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: BÍRÓ Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), JANURIK Kinga (Érd), KISS Éva (Győri Audi ETO), TRIFFA Ágnes (DVSC Schaeffler)
Jobbszélsők: FALUVÉGI Dorottya (Győri Audi ETO), LUKÁCS Viktória (FTC-Rail Cargo Hungaria)
Jobbátlövők: HÁMORI Konszuéla (Váci NKSE), KISS Nikoletta (Érd), KLUJBER Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), TOMORI Zsuzsanna (Siófok KC)
Irányítók: KOVACSICS Anikó (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓTH Gabriella (Érd), LAKATOS Rita (Váci NKSE)
Beállók: SZABÓ Laura (Érd), PÁSZTOR Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), TÓVIZI Petra (DVSC Schaeffler), BORDÁS Réka (DVSC Schaeffler)
Balátlövők: HÁFRA Noémi (FTC-Rail Cargo Hungaria), KLIVINYI Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), KOPECZ Barbara (EUbility Group Békéscsabai ENKSE)
Balszélsők: KAZAI Anita (Dunaújvárosi KKA), MÁRTON Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), SCHATZL Nadine (FTC-Rail Cargo Hungaria)

>> Nézd meg élő tippjeinket! <<

22bet

Ahogy az a névsorból is kiderül, még így is bőven van potenciál a csapatban - Hámori Konszuéla személyében újoncot is avatunk -, pláne, hogy a csütörtöki ellenfelünk, Litvánia, nagyon gyenge játékerőt képvisel.

A litvánokkal eddig háromszor találkozunk, mindháromszor nyertünk, legutóbb 2007-ben, Debrecenben, 33-20-ra. Noha azóta jó sok idő eltelt, a különbség biztosan nem csökkent, sőt ennél nagyobb arányú is lehet, ha a mieink végig komolyan veszik a találkozót.

Csak, hogy a miheztartás végett, amíg mi a decemberi Eb-n, semleges pályán, 26-25-re lenyomtuk a németeket, addig a litvánok tavaly májusban, hazai pályán 25-11-re kaptak ugyanattól a német válogatottól.

Mindezek tükrében, ahogy a címben is jeleztük, egy habkönnyű mérkőzés vár a lányainkra szerdán az Érd Arénában. Csak és kizárólag a különbség lehet a kérdés, szerintünk pedig Rasmussen tanítványai megcsinálják a bukmékerek által felállított határt.

{"headTitle":"Magyarország - Litvánia ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-25 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország -15,5","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
megosztom