EURO 2020

Ezzel a kerettel fogadnak minket a horvátok

Kijelölte 23 fős keretét Zlatko Dalic horvát szövetségi kapitány az október 10-ei magyarok elleni selejtezőre.

Sorsdöntő napok elé néz a horvát válogatott október elején, hiszen a magyar válogatott után három nappal a walesi csapattal is megmérkőzik a 2020-as Európa-bajnoki selejtezősorozatban. A vb-döntős horvátok jelenleg ugyan vezetik az E jelű csoportot, azonban a hátralévő fordulókban csak ki-ki meccsek várnak rájuk, a pontos menetrenddel korábbi cikkünkben már foglalkoztunk.

Zlatko Dalic szövetségi kapitány 23 fős keretében nagy meglepetés egyébként nincsen, hiszen a szakember ugyanazt a garnitúrát hívta össze, amellyel a szeptemberi két selejtezőben is együtt dolgozott.

A legnagyobb változást Ivan Rakitic játéka jelentheti, a Barcelona középpályása a szeptemberi meccseken sérült volt, így nem tudott pályára lépni, ellenünk azonban minden bizonnyal már játszik.

A nagy sztárok közül Lovren, Modric, Kovacic, Brozovic, Perisic és Rebic is meghívott kapott a kapitánytól. A reálos Modric egyelőre sérüléssel küszködik, de könnyen lehet, hogy a selejtezőig felépül és egészséges lesz.

A horvátok kerete a magyarok ellen
KAPUSOK: Lovre Kalinic (Aston Villa – Anglia), Dominik Livakovic (Dinamo Zagreb), Simon Sluga (Luton Town – Anglia)
VÉDŐK: Domagoj Vida (Besiktas – Törökország), Dejan Lovren (Liverpool FC – Anglia), Tin Jedvaj (Bayer Leverkusen – Németország), Borna Barisic (Rangers FC – Skócia), Karlo Bartolec (FC Köbenhavn – Dánia), Mile Skoric (NK Osijek), Dario Melnjak (Rizespor – Törökország), Matej Mitrovic (FC Bruges – Belgium)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Luka Modric (Real Madrid – Spanyolország), Ivan Rakitic (FC Barcelona – Spanyolország), Mateo Kovacic (Chelsea – Anglia), Milan Badelj (Fiorentina – Olaszország), Marcelo Brozovic (Internazionale – Olaszország), Mario Pasalic (Atalanta – Olaszország), Nikola Vlasic (CSZKA Moszkva – Oroszország)
TÁMADÓK: Ivan Perisic (Bayern München – Németország), Ante Rebic (AC Milan – Olaszország), Josip Brekalo (Wolfsburg – Németország), Bruno Petkovic (Dinamo Zagreb), Mislav Orsic (Dinamo Zagreb)
TARTALÉKOK: Marko Rog (Cagliari – Olaszország), Dino Peric (Dinamo Zagreb), Filip Brdaric (Hajduk Split), Mijo Caktas (Hajduk Split)

Az október 10-én Splitben megrendezésre kerülő Horvátország - Magyarország mérkőzés szorzói nem változtak a nyitáshoz képest. A hazai kimenetelt 1.40 körül mérik, míg a magyar válogatott bravúrgyőzelme 9 és félszeres pénzt is érhet irodától függően.

Rakitic felépült, játszhat ellenünk Splitben / fotó: uefa.com

A magyar válogatott szlovákok ellen elszenvedett hazai vereséget követően rendkívül nehéz helyzetbe került a továbbjutást illetően, hiszen Marco Rossi csapatának a hátralévő fordulókban mindenképpen több pontot kell szereznie a szlovák csapatnál, viszont északi szomszédainknak jóval kedvezőbbnek tűnik a sorsolása.

Az még megkavarhatja a csoportot, hogy az UEFA a magyar és a szlovák szövetséget is zártkapus büntetéssel sújtotta, amelynek értelmében a mienk Azerbajdzsán, Szlovákia pedig Wales ellen játszana üres székek előtt. A döntés ellen mindkét szövetség fellebbezett, így nem tekinthető még véglegesnek.

{"headTitle":"Horvátország - Magyarország ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-10-10 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Horvátország ","odds":"1.34","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharomhun.com/fogadoirodak/luckybet/go","bookmaker":"luckybet"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.75","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharomhun.com/fogadoirodak/luckybet/go","bookmaker":"luckybet"},{"eventTitle":"Magyarország","odds":"8.71","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharomhun.com/fogadoirodak/luckybet/go","bookmaker":"luckybet"}]}
280443