Európa Liga

1,75-ös tippet húzunk a Vörös Ördögök EL-összecsapására

De Gea és társai a kazah Asztanát látják vendégül és a bukik szerint nem kérdés, hogy megnyerik a találkozót.

De Gea 2023-ig hosszabbított szerződést a napokban. fotó: United Twitter

A Manchester United csapata Kazahsztán bajnokát, az FC Asztanát látja vendégül az Európa Liga L-csoportjának nyitómeccsén. A találkozó és a négyes megnyerésének is favoritja a Solskjaer-legénység, de az előjelek alapján közel sem biztos, hogy kiütéses győzelmet aratnak az angolok.

{"headTitle":"Manchester United-FC Asztana","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-19 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Manchester United","odds":"1.23","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"6.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Asztana","odds":"14.16","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

De Geáékat folyamatosan kritizálja a sajtó a döcögős szezonrajt miatt, hiszen a Chelsea elleni fényes győzelem óta nem igazán látszik, mit is akarnak a pályán. Főleg a támadások nem mennek a csapatnak, amit jól mutat, hogy az utóbbi négy meccsükön nem bírtak egynél többször betalálni. A helyzetet fél tucat sérült is nehezíti: Shaw, Bailly, Pogba, Martial és Daniel James is kiüli a meccset, Lingard és Dalot szerepeltetése pedig még kérdéses.

A Vörös Ördögök az EL-ben amúgy sem a gólgyártásról híresek, hiszen az utóbbi nyolc meccsükön egyszer sem állt két találatnál több az eredményjelzőn.

Ami persze jó előjel, hogy az utóbbi 11 Európa Liga-összecsapásukon veretlenek maradtak. Solskjaer részben emiatt is bizakodóan nyilatkozott és elmondta, hogy a fiatalok is lehetőséghez juthatnak a kazahok ellen. "Szerintem ez egy lehetőség számomra, hogy kihasználjam a keretben rejlő lehetőségeket és játékidőt biztosítsak a fiataloknak. Mindannyian tudjuk, hogy ha élni tudnának az esélyükkel, akkor az valami nagy dolognak a kezdete lenne. Remélhetőleg azt láthatjuk majd, hogy az ifjú titánok kimennek a pályára és élvezik ezt az estét." (...) 

Az ellenfélről az alábbiakat tette hozzá a mester. "Nem tudunk túlzottan sokat az Astanáról, de második kalaposok voltak a sorsoláskor. Otthon nagyon jók szoktak lenni, ellenben idegenben kicsit megszenvednek, úgyhogy remélhetőleg mi is megtudjuk majd nehezíteni a csoportkör megkezdését számukra." - nyilatkozta Solskjaer.

[3171197] 2019-09-19 21:00:00 Manchester United - FC Astanax

A csütörtöki lesz az Asztana történelmének első meccse angol ellenfél ellen, jobb helyet nem is találhattak volna erre az Álmok Színházánál. Persze a pontszerzés is csodával határos teljesítmény lenne, a fókusz pedig értelemszerűen a masszív védekezésen lesz, várhatóan 4-5-1-es hadrendben állnak majd ki a pályára. A csapat az utóbbi hat idegenbeli meccséből csak kettőt tudott megnyerni, de szerintünk képes lesz a tisztes helytállásra és kevés gólon tartja az életlen, fiatalokkal is operáló Unitedet.

{"headTitle":"Manchester United-FC Asztana","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-19 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"United gólszám 2.5 alatt","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3171197] 2019-09-19 21:00:00 Manchester United - FC Astanax;