Európa Liga

Eltúlzott szorzókat keresünk - kibeszélő az EL-re

  • mr.blonde
megosztom

24 meccset rendeznek az Európa Ligában, akad köztük néhány olyan, ahol elsőre elég furák az oddsok.

Nem egyszerű végigpásztázni ennyi mérkőzést, ezért is gondoltam rá, hogy több szem többet lát alapon nyithatnánk egy kibeszélőt.

A nemzetközi kupameccsek esetében a bukmékerek sincsenek könnyű helyzetben, hiszen gyakran olyan párosításokat kell "megszakérteniük", ahol kevés a kapaszkodó. Egy ritka kupaszereplő esete például ilyen, de az is nehézség lehet, ha két teljesen eltérő futballkultúrából érkező, de korábban egymással még soha nem játszó csapat meccsét kell jól belőni.

Most vitaindítónak két meccset emelnék ki, ahol szerintem nem feltétlen reálisak a számok. Ez most a meccsek előtt nyilván nem kockázatos kijelentés, a lefújás után viszont kiderül, hogy jó nyomom jártunk-e vagy sem. Az közös mindkét mérkőzésben, hogy a fogadóirodák eredeti számaihoz képest jelentős változást eszközölt a piac.

 

PSV Eindhoven - Sporting

Ebben a párosításban jelenleg 1.65 körül mérik a hazait és közel ötszörös szorzón a vendéget. A bukik eredetileg 1.90 körül hozták ki a hollandok győzelmét, de a fogadók tétjei folyamatosan tolják le a szorzókat.

{"headTitle":"PSV Eindhoven - Sporting ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-19 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"PSV ","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.2","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Sporting ","odds":"4.75","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}

Mindkét együttes rendszeres szereplője az európai kupáknak, nemzetközi rutin terén tehát mindkét fél alaposan fel van vértezve. A keretek piaci értékét összehasonlítva is szinte teljesen egál a helyzet (190 millió vs 185 millió), nagyjából azonos erősségű csapatokról beszélünk tehát.

Nyilván a hazai pálya és a közönség támogatása előnyt jelent a PSV-nek, de nagy kérdés, valóban ennyit jelenthet mindez. A formák alapján is inkább a hollandok lehetnek nyugodtabbak, hiszen ötmeccses győzelmi szériában vannak, míg a Sporting két nyeretlen ütközettel a háta mögött érkezik a meccsbe.

Összességében mégis úgy tűnik, mintha picit túlzó lenne itt a hazai szorzó, ennyire azért nem írnám le a portugál sztárcsapatot sem.

Frankfurt - Arsenal

Bár a bukmékerek eredetileg itt is reálisabb számokkal rukkoltak elő, a cikk írásának pillanatában már átfordult állapotokat láthatunk, vagyis a Frankfurt underdogból favorittá lépett elő. A németek sikerét 2.55-ön méri a bet365, míg az angolok győzelme 2.70-ért pakolható. Ahhoz képest, hogy ez az oddspár 3.30 vs 2.20 volt, komoly átrendezősről beszélhetünk.

Nyilván az Európa Liga az angol topcsapatok számára nem elsődleges, de ne feledjük, hogy az Arsenal tavaly is elmasírozott a fináléig, edzőjük, Unai Emery pedig igazi specialistája ennek a kupának.

Az Arsenal a hétvégén majd az Aston Villát fogadja a PL-ben, így az előzetes várakozások szerint erős kezdővel állhat fel Frankfurtban is. Özil és Lacazatte biztos nem játszik, de Aubameyang és  Pepé igen.

{"headTitle":"Frankfurt - Arsenal ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-19 18:55","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Frankfurt ","odds":"2.55","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.52","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Arsenal ","odds":"2.7","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}

A Frankfurt ugyan tavaly elődöntőzött az EL-ben, de a jó nemzetközi szereplésnek meg is lett az ára, hiszen Jovicsot, Rebicet és Hallert eladták a nyáron, vagyis a hírhedt támadószekció erősen gyengült. Ez a Bundesliga-szereplésben is realizálódik, hiszen 4 kör alatt összesen 5 gólt rúgott az Eintracht.

Ennél a meccsnél nagyon fontos lesz, hogy megvárjuk a hivatalos kezdőcsapatokat, de nem vagyok benne biztos, hogy az idei Frankfurt erősebb az Arsenalnál. Nyilván a félelmetes hazai közönség itt is segíti a hazaiakat, de egy +0,25-ös Arsenal hendikeppel már döntetlen esetén is nyerhetünk.

 

Ti hogy látjátok, hol vannak elcsúszva a szorzók? Melyik meccsekben láttok értéket?

 

megosztom