NB I

Tényleg a Fehérvár lesz a bajnok?

 • mr.blonde
megosztom

Igazán komoly meglepetés nélkül folytatódott az OTP Bank Liga hétvégén. Nyert a Fehérvár és a Fradi is.

A bukmékerek által előzetesen favorizált csapatok győzelmeivel ért véget a hétvégi forduló összes mérkőzése, a hat találkozó közül pedig egyetlen sem végződött döntetlennel. A listavezető MOL-Fehérvár folytatta remeklését és ezúttal a Honvéd ellen tudott győzni idegenben, ezzel pedig megőrizte 100 százalékos mérlegét is. A piros-kékek a jelek szerint nagyon komolyan gondolják a bajnoki cím megszerzését, hiszen a 18 pont és a 17-3-as gólkülönbség több, mint imponáló. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a fehérváriak kerete a legerősebbnek vélt az NB I-ben, akkor nem is lövünk nagyon mellé azzal, hogy a Fehérvár az OTP Bank Liga legnagyobb esélyese.

Nyilván ezzel a ferencvárosi érzelmű szurkolók vitatkoznak, de ne felejtsük el, hogy a Fradi az ősz folyamán kettős terhelésnek lesz kitéve, hiszen 15 év után az FTC ismét kilépett a nemzetközi porondra és az Európa Liga csoportkörében mutathatja majd meg magát.  A csoportkörös szereplés tavaly a Fehérvárnak a bajnokságába került, így érdemes ezt is számításba venni.

Nagyon bekezdett a Fehérvár / Fotó: csakfoci.hu

 

Az m4sport.hu jóvoltából ráadásul alkalmunk nyílik egy kis múltidézésre és statisztikai elemzésre is: az elmúlt szűk 10 évet tekintve a Fehérvár parádés rajtja nem egyedülálló, az viszont mindegyik esetben közös, hogy a villámrajtot vevő csapat végül megnyerte a bajnokságot is.

 • Az elmúlt tíz évben háromszor kezdte csapat ugyanúgy hat győzelemmel az NB I-et, mint most a MOL Fehérvár FC mindhárom nyakába aranyérem került a szezon végén.
   
 • Tavaly a végül győztes Fradi hat forduló után öt győzelemmel és egy döntetlennel állt, míg tavaly előtt a későbbi bajnok fehérváriak és a Honvéd egyaránt 4-2-0-ás mutatóval voltak az élen
   
 • 2015 nyarán az FTC hat győzelemmel rajtolt, az első döntetlenre (Puskás Akadémia) a 10., míg az első vereség (MTK) a 16. fordulóban jött el számukra. Végül 21 pontos előnnyel nyerték meg a bajnokságot.
   
 • Egy évvel korábban a Videoton hasonló bravúrsorozattal kezdett, hiszen az első vereségük a 11. fordulóban volt, akkor a Debrecen tudott nyerni Székesfehérváron. Juhászék végül hétpontos előnnyel lettek a legjobbak.
   
 • Ennél is elismerésre méltóbb a Debrecen 2011/12-es teljesítménye, amikor Kondás Elemérék úgy nyerték meg a bajnokságot, hogy egyszer sem kaptak ki. Az első pontvesztésük a nyolcadik fordulóban volt a Siófok ellen


A közelmúlt alapján tehát a listavezető FC Fehérvárnak nagyon komoly sansza van a bajnoki cím megnyerésére. Érdekességként megnéztük, hogy a fogadóirodáknál hogyan állnak 6 forduló után a végső győztesre kínált szorzók.

A bet365-nél továbbra is a címvédő Ferencváros a favorit, de az Unibetnél és az állami bukmékernél már nem. A magyar oddsmestereknél jelentős a különbség a két csapat között, a hazai viszonyokat jobban ismerő bukiknál a Fehérvár lényegesen nagyobb sanszot kapott a trónfosztásra.

Az OTP Bank Ligában hat forduló után a Fehérvár vezet 18 ponttal a második helyen álló 15 Mezőkövesd előtt. A címvédő Ferencváros két mérkőzéssel kevesebbet játszott, négy meccs alatt szerzett 9 pontjával jelenleg az 5. helyen áll.

Ki nyeri az NB I-et?
          Állami bukméker
Fehérvár 2,10 1,90 1,70
Fradi 2,00 2,00 2,30
Szerinted érdemes most beszállni valamelyik csapat bajnoki címébe? 

 

 

298960

 

megosztom