Kézilabda

2,30-as tippel próbálkozunk a Kiel - Flensburg derbin

  • mr.blonde
megosztom

Csütörtök este rendezik a világ első számú kézi rangadóját, azaz a Kiel-Flensburgot.

Bár futballból picit laposabb nap a csütörtök, kéziben azért akadnak események, hiszen például a Bundesligában is fordulót rendeznek. Sőt, az 5. forduló találkozóján a világ legnagyobb párosítását nézhetjük, hiszen a THW Kiel fogadja a Flensburg gárdáját.

Erről a párosításról talán még azok is hallottak már, akik nem követik szorosan a kézilabda világát, így túl sok szót nem is pazarolnánk rá. Legyen elég annyi, hogy két "szomszédvár' évtizedek óta tartó rivalizálásáról van szó, a színvonalról pedig mindent elmond, hogy mindkét csapatot rendre láthatjuk a Bajnokok Ligája végjátékaiban.

Jichá első északi rangadójára készül edzőként / sueddeutsche.de

A tavalyi szezonban a Flensburg némi meglepetésre megkaparintotta az aranyat a Bundesligában, ám idei szezonra a bukmékereknél már a THW Kiel a favorit. Ennek pragmatikus okai is vannak, hiszen a Flensburg például papíron eléggé meggyengült a nyáron (míg a Löwen vagy a Berlin a korábbi évekhez hasonlóan inkább távolodni látszódik a két nagytól).

A vendégek soraiból a nyári időszak alatt távozott - éppen Veszprémbe - a legnagyobb sztár Lauge Schmidt és visszavonult a védelem első számú embere, Tobias Karlsson is. A keret persze így is erős, főleg a skandináv vonal garancia a minőségre, de a kieli keret acélosabbnak tűnik.

A THW évek óta egyben tartja a keretét és bár a nyáron Andreas Wolf kapus lelépett Kielcébe, Marko Vujin pedig Portugáliába, igazán komoly távozója nem volt a csapatnak.

Ami a Kiel esetében rizikófaktor, az a kispad, hiszen hosszú évek után elhagyta a csapatot a világ egyik legjobb szakvezetőjének tartott Alfred Gislasson, a helyét pedig a klub egykori játékosa, Filip Jichá vette át. A cseh szakvezető még abszolút rutintalannak számít, csapatával múlt héten pedig be is szedte az első váratlan pofonját, miután 32-31 arányban kikaptak Magdeburgban.

 

Mire érdemes fogadni?

Az biztos, hogy a Kiel számára bír nagyobb téttel ez a találkozó, hiszen még egy vereség már komoly hátrányt jelentene az aranyért zajló küzdelemben. A Flensburg abból a szempontból tét nélkül játszhat, hogy a Sparkassen Arénában nem számít tragédiának vereséget szenvedni.

A két csapat egyébként nem egészen három hete a Szuperkupa fináléjában találkozott egymással és akkor egy 28-28-as döntetlent követően a Flensburg megnyerte a klub-vb döntőjét.

Ezúttal azonban a helyszín komoly fórt jelent majd a Kielnek, hiszen ebben a csarnokban rangadót nyerni óriási kihívás, a közönség nyomása nem csak az ellenfélre, de gyakran a játékvezetőkre is kihatással van.

Egymás elleni eredmények
21.08.19 SC Flensburg-H. Kiel 32 : 31 (28-28)
12.05.19 BUN Kiel Flensburg-H. 20 : 18
08.09.18 BUN Flensburg-H. Kiel 26 : 25
10.05.18 BUN Kiel Flensburg-H. 25 : 29
10.12.17 BUN Flensburg-H. Kiel 27 : 35

A bukmékerek szerint a Kiel esélyese is a meccsnek, a Zebrákat +/-2,5 gólos favoritnak hozták ki a fogadóirodák, míg a gólok számát illetően 53,5-ön húzták meg a határokat. Ahogy a táblázatból is látható, teljes a káosz a csapatok utóbbi meccsein, így a gólokra ezúttal (sem) éri meg fogadni.

A hendikepek terén is korrekt tűnnek a határok, így ott sem szeretnénk reszkíroztatni a pénzünket. Viszont a Sparkassen Aréna okán azért inkább a Kiel győzelmét tartjuk valószínűbbnek, a 'szerzett előny piacon' pedig a hazai nyer 1-5 góllal tipp 2.30-as szorzóért fogadható. Ilyen oddson ez a tipp megérhet egy kisebb tétet.

{"headTitle":"THW Kiel - Flensburg ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-12 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Szerzett előny - THW Kiel 1-5 góllal ","odds":"2.3","customLink":"","livebetLink":"https://www.hatharom.com/fogadoirodak/bet365/go","bookmaker":"23"}]}
megosztom