Euro 2020

Ugyan mégis hogy nézhettük el ezt a 10/10-es tippet?

  • varin
megosztom

Teljesen irreális oddson fogadhattunk egy koszovói gólra Angliában, valahogy mégsem vettük észre.

Fotó: Getty Images

Fantasztikus mérkőzést játszott egymással kedden este Anglia és Koszovó, a nyolc gólt hozó találkozó végén a Háromoroszlános válogatott örülhet, ugyanakkor a kiscsapatnak sincs szégyenkeznivalója, hiszen az angol nemzeti tizenegynek három gólt lőni a Wembley-ben hatalmas dolog. A mérkőzés fogadói szempontból is igen érdekes tanulságokat hozott, fűszerezve egy elképesztően elrontott szorzóval, amelyről nem kellett volna lemaradnunk.

Kezdjük azzal, hogy klasszikus helyzete volt a mérkőzés a kötelező cashoutnak, már ami a mi tippünket illeti. Ugyan az első találat Berisháék nevéhez fűződött, a félidőre Kane-ék egy ötössel válaszoltak, így a szünetben náluk volt a négygólos fór. Mi a -2.5-es hendikepes győzelmet ajánlottuk ki az angol csapatra, amely ekkor finoman szólva sem forgott veszélyben. A     cashout funkciójának hála pedig szünetben pénzünk nagyon nagy részét vehettük fel kockázat nélkül, amit valószínűleg jó döntés is lett volna megtenni. Persze arra senki sem számíthatott, hogy a második játékrészt Koszovó nyeri 2-0-ra, de egy nagyon pici aprópénzért az ilyen biztosítást szerintem megéri megkötni minden körülmények között.

A másik fontos tanulsága a 90 percnek, hogy nem lehetünk elég éberek, ha az oddsokról van szó.

A találkozóra ugyanis a fogadóirodák elsőként egy teljesen érthetetlen számot publikáltak, néhány órán keresztül ugyanis 6-szoros szorzóval lehetett fogadni azt az opciót, hogy mindkét csapat szerez gólt. Ez pedig egy totálisan téves szorzó, amelyre nagyon magas téttel kellett volna lecsapni.

Utólag persze nagyon okos tud lenni az ember, főleg egy olyan tippnél, ami kvázi az első percben zöldült, de több jel is mutatott arra, hogy ezt az oddsot izomból kellett volna bombázni.

Egyrészt az odds egyes bukiknál egészen 2.20-2.30-ig esett vissza, tehát lehetőségünk lett volna akár egy bődületesen jó, 25%-os surebetet kihozni.

Másrészt Koszovó szédületesen jó formát mutat, 2017 októbere óta ez volt az első vereségük, ami egy ilyen "friss" csapat esetében akkor is hatalmas szó, ha az ellenfelek azért nem voltak élvonalbeliek. Az ominózus Izland elleni vb-selejtező óta pedig csak egyetlen meccsen nem találtak be, de mattolták például Albániát, Azerbajdzsánt, Dániát, Bulgáriát két meccsen is, Montenegrót és a cseheket.

Harmadrészt pedig maga az odds. Amikor egy ismerősöm azt mondta, hogy valaki 4.33-ért javasolta neki itt a BTS-t, azt mondtam, a srác hazudik, mert ilyen szorzó nem lehetett erre a tippre. Hát volt, még ennél magasabb is. Csak az összehasonlítás kedvéért megnéztem San Marino, vagyis egy nagyon sokkal gyengébb válogatott korábbi meccseit, hogy milyen szorzókat ajánlottak a BTS-re. Íme: Belgium ellen @4.00, Oroszország ellen @6.00, Skócia ellen @3.50, Olaszország ellen @5.00, Németország ellen @5.00. Ismétlem, egy San Marinóra. De például Anglia esetében is, a bolgár csapat ellen, ahol nagyobb favoritok voltak, mint Koszovó ellen, csak 2.50 volt a BTS.

Mindezek szellemében ez egy kapitális hiba volt a részünkről, főleg úgy, hogy órákig elérhető volt az odds. A 6-szoros szorzó szent meggyőződésem, hogy az év egyik legértékesebb fogadása lett volna, amit tartanék akkor is, ha 3-0 a végeredmény. Érdemes tehát jobban figyelni az early oddsokra és már a szorzók megjelenésének pillanatában keresni a value-t.

[2941998] 2019-09-10 20:45:00 Anglia - Kosovox;
megosztom