EURO 2020

Mennyire verik a románokat Ramosék?

Keleti szomszédunk a bukaresti Nemzeti Arénában, az esélytelenek nyugalmával fogadja Spanyolországot.

A La Roja szerdán landolt Romániában. fotó: Twitter

Spanyolország zsinórban négy győzelemmel a tarsolyában érkezik a csoport egyik legnehezebb ellenfeléhez. Ramosék egy győzelemmel szinte bebiztosíthatnák Eb-részvételüket, a románoknak pedig létfontosságú lehet egy döntetlen is, mivel Svédországgal holtversenyben állnak.

{"headTitle":"Románia-Spanyolország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-05 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Románia","odds":"8.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Spanyolország","odds":"1.45","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Csütörtökön első tétmeccsén debütálhat Roberto Moreno a La Roja élén. A váltásra egy sajnálatos tragédia miatt került sor, hiszen a csapatot irányító, korábbi Roma és Barcelona mester, Luis Enrique kislánya betegsége miatt kénytelen volt átadni a stafétát, kilenc éves gyermeke pedig a napokban feladta küzdelmet a csontrákkal szemben. A spanyol és persze az egész sportvilág egy emberként állt a sikeredző mellett, az eset pedig minden bizonnyal extra motivációt is ad a válogatottnak.

Főleg, hogy az eddigi négy csoportgyőzelmet egytől egyig a Enrique kezei alatt érték el Moratáék. Ezt persze Moreno sem vitatja, aki hihetetlen nemes gesztusként az alábbikat nyilatkozta. "Ha bármikor úgy dönt, hogy képes folytatni a munkát, és vissza akar térni a válogatotthoz, azonnal félreállok. Luis Enrique a barátom, a segítőjeként is örömmel dolgoznék." - hangsúlyozta a mindössze 41 éves szakvezető.

[2942180] 2019-09-05 20:45:00 Románia - Spanyolországx

Hiányzóval nem kell számolnia Morenónak, aki több poszton is a bőség zavarában van – ilyen például a kapuskérdés, ahol De Geának már nincs bérelt helye és nem lenne meglepő, ha Kepa állna hálójuk előtt. A hazaiaknál fontos kihagyó lehet az előző selejtezőn leküldött, eltiltását töltő Chipciu, Bancu pedig sérült.

A csoport kisorsolását követően szinte egyértelmű volt a képlet, hogy a spanyolok végeznek az élen, a többiek pedig vívhatnak az egyetlen kijutást érő helyért. Románia a legnagyobb rivális svédektől elszenvedett zakóval indított, ám azóta összekapart hét pontot, így a remény bőven él keleti szomszédaink számára is.

280452
Ne felejtsük, hogy a románokat közel sem könnyű hazai környezetben legyűrni, ez az utóbbi 15 ellenfelükből csak kettőnek sikerült!

Persze a La Roja is tud félelmetes statot felmutatni, hiszen az elmúlt 14/16 Eb-meccsén győzelmet aratott, az utóbbi négy találkozójukon pedig minimum kettőt vágtak. Érdekesség, hogy a Romániában vívott utolsó két meccsen nem tudott betalálni a La Roja, persze az csodaszámba menne, ha harmadjára is megvalósulna. Szerintünk ezúttal úgy nyernek a tragédiától feltüzelt spanyolok, hogy minimum 2 találat születik a meccsen.

{"headTitle":"Románia-Spanyolország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-05 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Spanyolország nyer + 1gól felett","odds":"1.81","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[2942180] 2019-09-05 20:45:00 Románia - Spanyolországx;