EURO 2020

Három tippből gyúrtunk össze egy biztonságos kombit a svájciak meccsére

  • varin

Svájc kikapni biztosan nem fog Dublinban, de hatalmas gólfesztivált sem várhatunk.

Ha kizárólag a pontszámokat vizsgáljuk meg a 2020-as Eb-selejtező D-csoportjában, igen furcsa dolgokra lehetünk figyelmesek, nevezetesen, hogy a kvintettet az írek vezetik, a svájciak pedig még csak nem is állnak továbbjutásra. Ezt persze jelentősen árnyalja az a tény, hogy eddig hányszor és kikkel játszottak a felek, így a helvétek híveinek sincs okuk aggódásra, illetve még az írek sem érezhetik magukat kint a kontinenstornán. Az említett felek ma este éppen egymással randevúznak az Aviva Stadionban, Dublinban, ahol igen izgalmas 90 perc elé nézünk mi is.

{"headTitle":"Írország-Svájc","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-05 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Írország","odds":"3.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Svájc","odds":"2.15","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Bár tény, hogy 10 egységgel állnak az ötösfogat élén Whelanék, egyáltalán nem véletlen, hogy még most is bőven az a favorit kimenetel, hogy lemaradnak az Európa-bajnokságról. A három győzelem, egy döntetlen remekül fest, viszont ha hozzávesszük, hogy a sikerek Gibraltár, Grúzia, Gibraltár sorrendben születtek úgy, hogy ezen a három találkozón csak négy rúgott gólig jutott az ír csapat, rögtön más megvilágításba kerülnek a dolgok. A Zöld Hadsereg tulajdonképpen csak egy koppenhágai remire lehet büszke, de az is csak a szerencsének volt köszönhető, hiszen Jörgensenék felborították a pályát azon a meccsen.

Mick McCarthy mesternek ezen kívül sérülésekkel is meg kell küzdenie, maródi például Sean Maguire, Matt Doherty, Keiren Westwood, Shane Long, Robbie Brady és James McCarthy is, akik közül többen játszhattak volna ma este. A legfájóbb hiányzó talán az a Long, aki vezeti a házi góllövőlistát 17 találatával, nélküle pedig a teljes keretnek összesen van 22 gólja.

280434

"Mindkét csapat tisztában van azzal, mennyire fontos ez a találkozó, az pedig minden kétséget kizáró, hogy Dánia és Svájc a csoport két legerősebb csapata" - vette le csapata válláról a terhet McCarthy mester.

A tréner szavaival nehéz is lenne vitatkozni, hiszen amíg az írek legjobb játékosai egy Evertonban, Sheffield Unitedben vagy Aston Villában rúgják a bőrt, addig a svájci oldalon találunk mondjuk Milan-, Atalanta-, Arsenal-, Dortmund- és Leipzig-játékost is.

És akkor át is térhetünk a helvét együttesre, amely nyáron az Eb-selejtezők helyett a Nemzetek Ligája négyes fináléjában szerepelt, igaz, nem túl sikeresen, hiszen csak a negyedik pozíció jutott Seferovicéknak. Mindazonáltal aggódásra nincs okuk, hiszen két meccs után négy ponttal állnak a csoportban, habár az is igaz, hogy a bázeli 3-3 a dánok ellen nem vet rájuk túl jó fényt - különösen annak tudatában, hogy a 84. percben még 3-0-t mutatott az eredményjelző...

>> Nézd meg élő tippjeinket! <<

A svájci keret viszont most majdnem teljes és hihetetlenül erős, elég ha például csak Ricardo Rodríguez, Manuel Akanji, Granit Xhaka vagy Haris Seferovic nevét említjük. A "majdnem" viszont talán a legnagyobb sztárnak, Xherdan Shaqirinek szól, aki egyelőre még nincs 100%-os állapotban.

Hiába a csodálatos ír közönség, azért nem lehet azt mondani McCarthy csapatára, hogy ki tudná használni a hazai pálya előnyeit. Az elmúlt években olyan csapatok tudtak itt pontot szerezni, mint Észak-Írország, Wales, Dánia, Szerbia, Ausztria vagy Izland - ezen gárdáknál pedig nem gyengébb a mostani ellenfél sem.

Egyértelműen a svájciak a mérkőzés esélyesei, vaskos meglepetés lenne, ha hazai sikerrel végződne a 90 perc. Noha a számolgatásnak még nincs különösebb értelme, a svájciak egy dublini győzelemmel egalizálhatnák a dánok ellen elveszített két pontot, míg az íreknél valószínűleg inkább úgy számolnak, hogy majd a skandináv gárdát kapják el, mintsem a bombaerős helvét együttest. Mindezek fényében mi egy biztonsági kombinációt ajánlunk, amiben benne van, hogy nem lesz gólzápor, de azért barátságos meccs sem.

{"headTitle":"Írország-Svájc","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-05 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bet Builder: x2 + 3.5 gól alatt + 2.5 lap felett","odds":"1.86","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[2942155] 2019-09-05 20:45:00 Írország - Svájcx;