Nemzetközi foci

A szorzók alapján most már tényleg eldőlt az Aranylabda sorsa

Sokáig keringőzött a két favorit, Messi és Van Dijk oddsa, de a mostani változás után talán végleg eldőlt a díj sorsa.

>> Nézd meg élő tippjeinket! <<

A holland az este folyamán két elismerést is bezsebelt, miután a legjobb védőnek is megválasztották. Messi a csatárok között végzett az élen. fotó: Twitter

Múlt hét csütörtökön Monacóban a BL-sorsolással egybekötve az UEFA egyúttal kihirdette, hogy Virgil van Dijk lett az előző kiírás legjobb európai férfi labdarúgója, vagyis az Év játékosa. Van Dijk 305 pontot kapott a szavazáson, jócskán megelőzve Lionel Messit (207) és Cristiano Ronaldót (74).

Ez egy hosszú út volt, nem vagyok olyan játékos, aki 18 évesen kiemelkedett volna, minden lépcsőfokért keményen megdolgoztam. Ez is a részem. Óriási köszönet jár mindenkinek, aki segített benne.

Ronaldinhóra nagyon felnéztem gyerekként, ahogyan az utcán megtanult játszani az elképesztő, remek futballista volt. De nem tudnék egyetlen embert, egyetlen játékost kiemelni. Mindenkitől tanultam, akivel találkoztam az utam során, s mindenkinek köszönöm, hogy most itt állhatok" - fogalmazott a győztes Virgil van Dijk. 

Tény és való, hogy a világ legdrágább védője-címről nyáron letaszított játékos munkája nagyon is beért Jürgen Klopp kezei alatt. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy úgy zárta a tavalyi szezont, hogy minden sorozatot figyelembe véve zsinórban 64 meccs alatt egyetlen ellenfél sem tudott rajta áthatolni úgy, hogy kicselezte. 

Az oddsmesterek ennek ellenére sokáig nem merték nagyon piszkálni a Ballon d'Or
-piacát, ám a legújabb elismerést látva hirtelen mégis nagyon megvágták a szorzókat. A Real Madrid- és Ronaldo-drukkerek kitörő örömére Messi újabb Aranylabdája így tényleg komoly veszélybe került.

A BL-döntőt megelőzően ugyanis még 1.50 volt az argentin és 2.75 az egyetlen kihívó, Virgil van Dijk szorzója. A Bajnokok Ligája finálét követően júniusban aztán megfordult a képlet és egészen pár nappal ezelőttig a holland szorzója 1.70 körül mozgott, immár azonban 1.25-áll a szám, amely alapján lassan tutinak tűnik, hogy a Pool bekkje lesz a befutó.

Szerintetek van még érték ezen a piacon?

 



 

{"headTitle":"Aranylabda 2019 - Nyertes","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-12-01 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Virgil van Dijk","odds":"1.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Lionel Messi","odds":"3.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Sadio Mané","odds":"16.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Mohamed Szalah","odds":"16.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Cristiano Ronaldo","odds":"18.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

 

>> Nézd meg élő tippjeinket! <<