Bundesliga 2

Gómezék duplázó tippet zöldíthetnek

A Stuttgart az ötödik forduló zárómeccsét a szenvedő Bochum ellen játssza a másodosztályban.

Szelfi egy rajongóval. fotó: Twitter

A hétfői foci-menü szokás szerint elég sovány, bár a Stuttgart-Bochum azért valamelyest kárpótolhatja a minőségi futball szerelmeseit és a sportfogadókat egyaránt. A találkozón, amint láthatjuk, Mario Gómezék a toronymagas favoritok, lássuk, mennyire reális, hogy újabb három ponttal gazdagodnak.

{"headTitle":"VfB Stuttgart - Bochum","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-02 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Stuttgart","odds":"1.49","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.60","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Bochum","odds":"5.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

A Stuttgart szezonbeli célja természetesen az élvonalba való visszajutás, ahonnét az Union Berlin verte ki őket az emlékezetesre sikerült osztályozón. A csapat a lefokozódás ellenére viszonylag egyben maradt, bár azt rebesgetik, hogy Santiago Ascacibar és a görög támadó, Anastasios Donis is távozhat az átigazolási időszak lejárta előtt. A nyáron kinevezett Tim Walter mester nem igazán aggódik emiatt, hiszen nélkülük is jól festett az összkép. Ezt mutatja, hogy az eddigi meccseiken átlagban 70 százalékban birtokolták a labdát és dominálták az összes ellenfelüket.

"Hosszú még az út. Pontosabbnak és konzisztensebbnek kell lennünk. Be kell lőnünk a helyzeteinket, ami az Aue ellen nem jött össze." - mondta Walter az előző bajnokira gondolva, ahol több nagy helyzetet elpocsékoltak. A csapat ikonja, az arról a találkozóról is hiányzó Mario Gómez kisebb izomprobléma miatt lehet, hogy hétfőn sem tud majd pályára lépni.

VfB Stuttgart#ger-vfb_stuttgart#5
Bochum#ger-bochum#5

A VfB ugyan veretlenül menetel, de már négy egységet bukott négy forduló alatt, ha pedig a top háromban akarnak végezni, akkor a gyengébb alakulatok ellen nem elégedhetnek meg az egy ponttal. A felek amúgy jól ismerik egymást, de legutóbb a 2016/17-es szezonban találkoztak - sokat nem jelent, de az elmúlt hét H2H-juk underes eredményt hozott.

Ami ellenben releváns statisztika, hogy a Bochum immár 10 idegenbeli Bundesliga 2 meccse képtelen nyerni!

Ez már csak azért is gond a vendégeknek, mert a Stuttgart 2.12 xG-t és átlagolt eddig otthon és mind a két meccsén meg is lőtte a Mercedes Benz-Arénában. Mondjuk támadóerővel a Bochum sem áll rosszul, amely az eddigi 3/4 bajnokin betalált, bár összesen már tízet kapott. Ezeket figyelembe véve az alábbi tipp megérhet egy kis szotyira valót.

{"headTitle":"VfB Stuttgart - Bochum","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-02 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő - Stuttgart nyer + 2 gól felett","odds":"2.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3081715] 2019-09-02 20:30:00 VfB Stuttgart - Bochumx;