Tenisz

Erős tippünk van a Djokovics - Wawrinka csúcsrangadóra

  • Cesc18
megosztom

Ez lesz a két játékos jubileumi 25. egymás elleni összecsapása.

Vasárnap megkezdődnek a nyolcaddöntős küzdelmek New Yorkban, a játéknap slágermeccse pedig egyértelműen Novak Djokovics és Stan Wawrinka ütközete. Legutóbb éppen a US Openen randevúztak, méghozzá három éve a fináléban. Akkor a svájci zseniálisan jó játékkal énekelte ki a sajtot a világelső szerb riválisa szájából, így a mostani összecsapásuk legnagyobb kérdése, hogy vajon képes lesz-e ezt megismételni Wawrinka?

{"headTitle":"Novak Djokovics - Stan Wawrinka","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-02 02:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Djokovics jut tovább","odds":"1.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Wawrinka jut tovább","odds":"4.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A bukmékereknél a svájci most még esélytelenebb, mint a 2016-os döntőjükben, hiszen akkor 3.40-ért lehetett rá fogadásokat kötni, míg ezúttal 4.50-es oddsot kapunk rá. Nincs persze ebben semmi meglepő, miután Stan azóta átesett egy térdműtéten és emiatt az elmúlt két évben nem tudta azt a szintet hozni, amit a sérülése előtt.

Az idei Roland Garroson viszont már láthattunk életjeleket Wawrinkától és New Yorkba is úgy érkezett, hogy egyértelmű veszélyt jelent a nagy hármasra. 

Ami az egymás elleni mérlegüket illeti, Djokovics fölényesen, 19-5-re vezet, ugyanakkor a svájci ebből az öt győzelméből hármat Grand Slamen jegyez a szerb ellen. Wawrinka az említett US Open döntőn kívül verte már a belgrádit a Roland Garroson és az Australian Openen is. 

Hiába vezet tehát Nole 19-5-re, ha major tornán találkoznak, akkor nem lehet nyugodt. 

A szerb ráadásul egy vállsérüléssel is bajlódik, ami a Londero elleni második körös meccsén nagyon nem festett jól. Még az is benne volt a pakliban, hogy Djokovics nem folytatja. Végül kibrusztolta azt a meccset és a Denis Kudla ellenit is megoldotta.

Wawrinka viszont sokkal jobban tesztelheti, a svájci erős ütései ellen nem árt fizikálisan a legjobb állapotban lenni. Egyáltalán nem lehet tehát kizárni, hogy Djokovicsot hátráltatja majd a vállsérülése.

bet365

Mire fogadjunk?

Amióta Wawrinka megérkezett az elitbe hatszor meccseltek és ebből csak háromszor örülhetett Djokovics, ám amikor nyernie sikerült, akkor is öt szettre volt szüksége, amiből kettő csak nüanszokkal lett az övé. 

A jelenlegi Stanben is benne van hosszabb-rövidebb ideig az űrtenisz, és ez éppen elengedő lehet, hogy szorossá tegye a meccset. Az érték egyértelműen a svájci oldalán, ám a legnagyobb fantáziát az overben látjuk. Csupán 35.5 a line, tehát akár három szorosabb szettel is zöldülhetünk. 

{"headTitle":"Novak Djokovics - Stan Wawrinka","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-09-02 02:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékok száma 35.5 felett","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

megosztom