Kosár-vb 2019

Rajtol a kosárlabda világbajnokság, lássuk az oddsokat

megosztom

A USA válogatottja nem olyan toronymagas esélyes, mint a korábbi világbajnokságokon, de vajon lesz meglepetés?

A görögök sztárja, az NBA idei MVP-je, Giannis Antetokounmpo.

Szombaton magyar idő szerint délelőtt elrajtol a 32 csapatos világbajnokság, amelyet augusztus 31. és szeptember 15. között rendeznek meg meg nyolc kínai városban. A versengésben a rendező Kína mellett további hét ázsiai és óceániai válogatott, 12 európai nemzeti csapat, hét amerikai és öt afrikai legénység vesz részt.
 

A csoportelosztás az alábbiak szerint alakult:

A-csoport: Venezuela, Lengyelország, Kína, Elefántcsontpart
B-csoport: Argentína, Oroszország, Dél-Korea, Nigéria
C-csoport: Spanyolország, Puerto Rico, Irán, Tunézia
D-csoport: Szerbia, Olaszország, Fülöp-szigetek, Angola
E-csoport: Egyesült Államok, Törökország, Csehország, Japán
F-csoport: Görögország, Brazília, Montenegró, Új-Zéland
G-csoport: Franciaország, Dominikai Köztársaság, Németország, Jordánia
H-csoport: Litvánia, Ausztrália, Kanada, Szenegál
 

Ami az utóbbi hetekben a szalagcímeket vitte, hogy az észak-amerikaiaknál a legnagyobb sztárok hiányoznak majd a csapatból és kérdéses, hogy a fiatalok is olyan sima vb-győzelmet tudnak-e aratni, mint öt évvel ezelőtt Kevin Duranték. Olyan nevek hiányoznak ezúttal, mint Stephen Curry, Russell Westbrook, Kawhi Leonard, Kevin Durant, James Harden vagy Anthony Davis, de a Király sem tartott a csapattal.

Tudtad? A 20 All-Star közül végül hárman vállalták a szereplést – Walker, Khris Middleton és Kyle Lowry, de Lowry júliusban műtött hüvelykujja miatt végül kénytelen volt lemondani a szereplést. Érdekesség, hogy a háromszoros olimpiai bajnok Carmelo Anthony vállalta volna a játékot, de nem tartottak igényt a szolgálataira. 

Az olimpiai ezüstérmes szerbeknél ellenben vállalta a világbajnoki szereplést az NBA egyik legjobb játékosa, Nikola Jokics. A klasszis center mellett, ha Bogdan Bogdanovics és Milos Teodoszics is egészségesen tud részt venni a vb-n, akkor Szerbiával simán éremesélyesként kell számolni.

A spanyoloknál Gasolék játéka ugyan kérdéses, de Ricky Rubio, Alex Abrines, Nikola Mirotic és a két Hernangomez elég erős magot alkotnak nélkülük is.

Persze a szorzók alapján így is az USA a legesélyesebb a vb-címre, de figyelmeztető jel lehet, hogy az amerikaiak 78 mérkőzés és közel 13 év után vereséget szenvedtek pár napja az Ausztrália elleni felkészülési meccsen. Mondjuk találunk olyan piacot is a   -ön , amelyen az USA nélkül tippelhetjük meg a nyertest, kvázi top kettőbe kell érnie a választott csapatnak - ezen a piacon @2.50-et adnak a szerbekre, amely nem tűnik annyira rossz üzletnek.

 

Szerinted címet védenek az észak-amerikaiak?

 

 

 

 

bet365
megosztom