Európa-liga

Mennyi esélye van a Fradinak a továbbjutásra? Szavazzunk!

megosztom

Lezajlott az Európa-liga sorsolása is és ahogyan várni lehetett, a magyar bajnoknak nem lesz könnyű dolga., de a feladat nem tűnik megoldhatatlannak.

Pénteken kora délután tartották az Európa-liga sorsolását, amelyen kitörő örömünkre magyar érdekeltség is volt. A Ferencváros ugyanis bejutott a labdarúgó El-csoportkörébe, mivel a selejtező utolsó, negyedik fordulójában az idegenbeli gól nélküli döntetlent követően a csütörtöki visszavágón 4-2-re legyőzte a litván Suduva együttesét.

Tudtad? A Ferencváros eddig több mint egymilliárd forintot keresett azzal, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező első fordulójából indulva bejutott az Európa-liga csoportkörébe.

A litván bajnokkal ugyan meggyűlt a baja a zöld-fehéreknek, de az egy elég kedvező sorsolás volt, ahogyan csütörtökön is fogta Fortuna a magyar csapat kezét. 

A Fradi ugyanis a bolgár Ludogoreccel, az orosz CSZKA Moszkvával, valamint a spanyol Espanyollal került egy csoportba.

Érdekesség, hogy az FTC legutóbb a Bajnokok Ligája selejtezőjében, júliusban csapott össze a Ludogoreccel, amelyet kettős győzelemmel búcsúztatott. A magyar bajnoknak még a La Ligát hetedik helyen záró barcelonai székhelyű Espanyol és az orosz élvonalban negyedik CSZKA Moszkva jutott, amelyek ugyan nem könnyű ellenfelek, de azt sem mondhatjuk, hogy rosszul jártunk volna.

Hogy végez a Ferencváros az Európa-liga csoportkörében?x;

A bukik egyelőre nem nyitották meg a második legrangosabb európai kupasorozat piacait, de természetesen ha meglesznek az oddsok, friss anyagban jelentkezünk majd a Fradit érintő számokkal.

A 48 együttest felvonultató csoportkörben az első fordulóra szeptember 19-én kerül sor, a hatodik, utolsó kört december 12-én rendezik. A csoportok első két helyezettje a legjobb 32 között folytatja a szereplést. A döntőt május 27-én rendezik, Gdanksban.
bet365

 

MTI
megosztom