Bajnokok Ligája

Kettős győzelemmel jut a főtáblára a Dinamo?

Az első meccsen 2-0-ra elléptek a horvátok, így a Rosenborgnak kell futni az eredmény után. Ez lehet a vesztük.

Így örült góljának Petkovic. fotó: Twitter

A Ferencvárost kiejtő Dinamo Zágráb kedden Trondheimben lép pályára a BL-playoff visszavágóján. A szorzók alapján abszolút háromesélyes meccsről beszélhetünk, ám a továbbjutást már valószínűleg eldőlt az első 90 perc után.

{"headTitle":"Rosenborg-Dinamo Zágráb","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-27 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Rosenborg","odds":"2.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.47","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Dinamo","odds":"2.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Egy hete ugyanis a horvátok 2-0-ra verték a Rosenborgot. Egy korai tizenegyesnek köszönhetően mentálisan sikerült gyorsan megtörniük a norvégokat és a félidőre már kettőre növelték az előnyt. Ugyan a Rosenborg kapufáig is eljutott, de az eredmény már nem változott, az idegenben lőtt gól hiányában pedig a továbbjutási esélyeik minimálisra csökkentek.

A statisztikák azt mutatják, hogy az első meccs végeredménye sem volt teljesen reális, hiszen a Rosenborg 1.42 xG-t jegyzett.

A trondheimieknek mondjuk nem teljesen ismeretlen a kialakult helyzet, ugyanis 12 olyan UEFA-párharcuk volt már, amelyeken az első meccsen hátrányba kerültek. Ebből ötször sikerült kiharcolniuk a továbbjutást, bár minden alkalommal csak egy találattal maradtak alul az odavágókon. Az előző körben a BATE is 2-1-re ellépett az első meccsen, aztán Eirik Horneland fiai otthon 2-0-ra diadalmaskodtak, így bejutva a playofffba.

Ha valamiben, akkor az otthoni erejükben bízhatnak a norvégok. A három eddigi hazai selejtezőn ugyanis kilencet vágtak, csak egyet kaptak és 2.36 xG-t tudtak felmutatni.

Nena Bjelica csapatának útját jobban ismerhetik a magyar fogadók, hiszen a harmadik selejtezőn a Ferencvárost kaszálták el. Ráadásul elég lehengerlő módon tették ezt, hiszen Budapesten nyertek 4-0-ra és többször megmutatták már, hogy idegenben sem riadnak meg.

Dinamo Zagreb#cro-dinamo_zagreb#5
Tudtad? A horvátok az elmúlt kilenc évben öt alkalommal szerepeltek a csoportkörben, míg a Rosenborg 2007-ben jutott be utoljára a legjobb 32 közé.

 A Zágráb nem valószínű, hogy erőltetni fogja a támadást, amíg nem kap gólt, de a hazaiak sem mehetnek előre őrült módjára, hiszen egy hiba akár végzetes is lehet. Szoros, fizikai focit és nagy taktikai harcot várunk, amelyen a lőlapon szerintünk kevesebb lesz négy találatnál.

{"headTitle":"Rosenborg-Dinamo Zágráb","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-27 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"3 gól alatt (ÁH)","odds":"1.54","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3143289] 2019-08-27 21:00:00 Rosenborg - Dinamo Zagrebx;