Bajnokok Ligája

Akkora csoda már nem létezik, amire most az oroszoknak szükségük van

  • varin

Az eddig szinte hibátlan görög csapat Oroszországban kapitulálhat, de még ez is belefér nekik.

Fotó: Teller Report

A Porto idegenbeli 3-2-es legyőzésével, ezáltal pedig kiverésével talán a teljes BL-szezon legnagyobb meglepetését produkálta néhány hete az orosz Krasznodar gárdája. Most azonban még egy ennél is nagyobb csodára lenne szüksége a gárdának, hiszen úgy fogadják a görög Olimpiakoszt, hogy a vendégeknek nem kevesebb, mint négygólos előnyük van.

{"headTitle":"Krasznodar-Olimpiakiosz","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-27 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Krasznodar","odds":"2.11","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.48","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Olimpiakosz","odds":"3.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Pedig egészen biztatóan álltak kint Pireuszban is az oroszok, hiszen számtalan nagy helyzetet túlélve a 78. percben még csak 1-0-t mutatott az eredményjelző, ám innentől beindult a henger. Randjelovic két gólja, valamint Podence csodálatos bokamozdulata gyakorlatilag pontot tett a párharc végére, azt ugyanis szinte lehetetlen még elképzelni is, hogy innen valahogy továbbjutnak Marcus Bergék.

Amekkora volt tehát az eufória és a boldogság a portói 3-2 után, most annyira letargikus lehet a helyzet Murad Musayev öltözőjében, aki elmondta, szégyelli magát az első meccs eredménye miatt

"Szégyellem magam, ez nem a mi csapatunk volt. Túl jól játszott az Olimpiakosz, mert mi engedtük, hogy futballozzanak. 75 percig rendben voltak a dolgok, de a végeredmény így is óriási csalódás. Minden ellenünk volt az utolsó 15 percben, nem tudtunk kontrázni, nem volt nálunk a labda, nem volt nyomás az ellenfélen" - reflektált edzője szavaira Berg.

Eltűnni látszik tehát az a bizonyos portói este, és már a hangulat sem olyan jó a fekete-zöldeknél. A trénert rengeteget kritizálják többek között a svéd támadó miatt, aki négy meccsen eddig egyetlen gólt sem szerzett új csapatában, ráadásul a rotálásnak köszönhetően hétvégén a Lokomotiv Moszkva is ponttal távozott a Krszanodar Stadionból.

Az Olimpiakosznál ezzel szemben minden szép, minden jó, hiszen két év után ismételten visszatérhetnek a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Guerreróék mindemellett a bajnokságot is győzelemmel kezdték, így minden sorozat minden meccsét figyelembe véve elmondható, hogy veretlenségi szériájuk egy nap híján fél éve tart.

A görögök sikersorozatának értékét tovább növeli, hogy a BL-ben a tavalyi csoportkörös Plzent és az igen jó kerettel bíró Basaksehirt is kapott gól nélkül búcsúztatták.

Úgy tűnik, a Krasznodarnál tehát nem tartott sokáig a csoda, hiszen a sokat kritizált, rutintalan mester, plusz a formán kívül lévő játékosok és a 15 perces rövidzárlat lehet, hogy nem csak a BL-álmokat, de a szezon nagy részét is elintézték az oroszoknál. Ez az Olimpiakosz most nagyon-nagyon erős és bár megengedhetik maguknak, hogy kikapjanak Krasznodarban, ne felejtsük el, hogy idén a hat tétmeccsen 10-0 a gólkülönbségük, amely nem arra enged következtetni, hogy érdemes lenne veretni őket, de gólparádéra se számítsunk.

{"headTitle":"Krasznodar-Olimpiakiosz","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-27 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2.75 gól alatt","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3143299] 2019-08-27 21:00:00 FC Krasnodar - Olympiacosx;