Bundesliga

Gelsenkirchenben is megszenvedhet a Kovac-legénység

  • gb1

A nyitómeccsen elért 2-2 nem volt valami acélos, a Schalke otthonában jobb teljesítményre lesz szükség.

Új és régi csapattársak egymásközt. fotó: Twitter

A Bayern München az idény második bajnokiján a Veltins Arenában vendégeskedik. A mérkőzés esélyesei természetesen a vendégek, de a Hertha ellen látottak alapján egyáltalán nem biztos, hogy lehengerlő sikert arat a Kovac-legénység. Nem mellesleg különösen izgalmas meccs lehet ez a Bajorok szimpatizánsainak, hiszen akár Coutinho és Perisic is debütálhat a csapatban. 

{"headTitle":"Schalke-Bayern","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-24 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Schalke","odds":"7.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Bayern","odds":"1.42","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A Schalke a Huddersfieldtől megszerzett David Wagner vezetésével egy ponttal kezdte az új kiírást. A Gladbach otthonából egy pontot elhozni szép teljesítmény, de finomhangolásokra még bőven lesz szüksége a Királykékeknek. Wagner is elmondta, hogy ugyan a védekezésükkel elégedett volt, de támadásban mindenképpen többre lesz szükségük. A legnagyobb helyzetig a nyáron érkezett belga válogatott támadó, Benito Raman jutott, aki ezúttal is a kezdőbe várható, ahogyan debütálhat a szintén új szerzemény, Ozan Kabak is. Wagner nem számíthat Matondo, Carls és Boujellab szolgálataira, míg Uth állapota egyelőre kérdéses. 

Niko Kovac Leon Goretzka és Fiete Arp nélkül utazott Gelsenkirchenbe, Boateng pedig ugyan elment a csapattal, de a második bajnokin sem valószínű a pályára lépése, mivel betegséggel küszködik. A fő kérdés az, hogy a nyári bombaigazolások mennyire juthatnak majd szóhoz. Lucas Hernández eddig két percet kapott a kupában, Perisic és Coutinho pedig debütálásra várnak. Előbbinek a játékára nagyobb esély mutatkozik, míg a brazil fenomén valószínűleg csak a kispadot melegíti majd, hiszen még alig edzett a csapattal.

[3081380] 2019-08-24 18:30:00 Schalke 04 - Bayern Münchenx
[3081380] 2019-08-24 18:30:00 Schalke 04 - Bayern Münchenx;5

További érdekesség, hogy a Neuer-utódként kikiáltott Nübel újfent szembe találja magát a nagy előddel, tudni illik a Bayern portása is a Schalkéban indította profi karrierjét. Nem csodálkoznánk, ha a Bőrnadrágosok Manu után újra Királykékek portását hoznák Münchenbe. A Bundesliga készített is egy remek kis összehasonlító videót a két hálóőrről.

 

Tudtad?
 

  • A Schalke volt a leggyengébb otthoni csapat tavaly (15/51 pont), míg a Bayern a legerősebb idegenbeli (36/51)
     
  • A Bayern az utóbbi 7/8 összecsapását megnyerte a Schalke otthonában - ezalatt a periódus alatt 19-et lőttek és csak 2-t kaptak
     
  • Robert Lewandowski lett a liga történetének első játékosa, aki zsinórban öt nyitómeccsen is betalált
     

Az első fordulóban ugyan frusztráló 2-2-t értek el Müllerék, de ha kicsit élesebben fociznak, sima is lehetett volna az a meccs. Jól mutatja ezt a 12-0-s szöglet- és a 17-7-es kapuralövési arány a münchenieknek, valamint az olykor nyomasztó dominancia. Az igazán nagy helyzetek azonban elmaradtak, márpedig a Schalke pont ebben tűnik erősnek, hogy hiába húzza magára az ellenfelet, jól elfojtja annak próbálkozásait. Az 1.36-ra belőtt Bayern-odds így nem is igazán tűnik kecsegtetőnek, de szerintünk ha minimális különbséggel is, de behúzzák az idei első bajnoki győzelmet Lewáék.

{"headTitle":"Schalke-Bayern","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-24 18:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Bayern nyer+4.5 gól alatt","odds":"1.79","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3081380] 2019-08-24 18:30:00 Schalke 04 - Bayern Münchenx;