Olasz foci

Ronaldóék már most bajnokok? - szezonelőzetes, tippek

  • varin

Rövid beharangozónkban körüljártuk az esélyeket, megnéztük, ki szoríthatja meg a Juvét és mely csapatok eshetnek ki.

Szombaton este Parmában kezdődik meg a Serie A 2019/20-as idénye, a sárga-kékekhez a címvédő Juventus látogat. Előzetesünkben áttekintjük a bajnoki esélyeket, megemlítve, hogy melyik csapat szakíthatja meg a Zebrák 8 éves sorozatát, illetve lejjebb is tekintünk egy kicsit, hogy megnézzük, mely csapatok eshetnek ki.

{"headTitle":"Melyik csapat nyeri a Serie A-t?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-24 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Juventus","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Napoli","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Inter","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"AC Milan","odds":"41","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Roma","odds":"51","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Bajnok

A Juventus 1.40-1.50-es szorzója a bajnoki címre nem véletlen. Egyrészt a rivális csapatoknál komoly csapatépítés zajlik, nincs egy olyan stabil gárda sem, amely így első ránézésre komoly veszélyt jelenthet az Öreg Hölgyre, míg a Juvénál brutálisan jól sikerült a nyári átigazolási szezon. A fontosabb láncszemek közül csak Joao Cancelo távozott, de a helyére rögtön érkezett is Danilo a Manchester Cityből, míg sikerült megszerezni a fél Európa által körüludvarolt Matthijs de Ligtet, a Romától Luca Pellegrinit (őt rögtön kölcsön is adták) és Merih Demiralt a Sassuolótól.

Cancelo már nincs, Ronaldo még van - Fotó: TalkSport

Nem is kérdés, hogy Maurizio Sarrinak a jövő csapatát kell építenie, amit aktívan meg is tesz. A rutinos Bonucci, Chiellini kettős felett lassan eljár az idő, de az olyan fiatalokkal, mint De Ligt, Demiral, Ruganai vagy Pellegrini, hosszú időre meg lehet oldani a problémát.

És akkor még nem is említettük a Juve egyik legfontosabb fegyverét, amely az elmúlt években megalapozta a sikeres átigazolási szezonjaikat.

Hihetetlenül hangzik, de Aaron Ramsey, Gianluigi Buffon és Adrien Rabiot szerződése pontosan nulla euróba került a klubnak, hiszen mind ingyen érkeztek Sarri csapatához.

Elemzések szerint bármennyire is kérdőjeles faktor Maurizio Sarri személye, nem lesz gond majd vele, hiszen az általa is preferált 4-3-3-as és 4-3-1-2-es felállásokhoz remekül tud idomulni a Juventus kerete. De az is tény, hogy az Öreg Hölgy gyenge pontjának éppen a 60 éves mestert tartják a szakértők, hiszen Allegri után egy olyan tréner ül a kispadra, aki előző állomáshelyén nem volt éppen közönségkedvenc.

Mindazonáltal felesleges másban gondolkozni, ha a Scudetto nyertesét keressük, Cristiano Ronaldo garancia a minőségre, a keret pedig olyan mély, hogy az olyan sztároknak, mint Dybala, Mandzukic, Pjaca, Khedira vagy De Sciglio, lehet, hogy lassan helye sem lesz a kezdőcsapat közelében. A Sarri-faktor mellett talán az szólhat a Juve ellen, hogy kérdés nélkül a BL-trófea most a prioritás náluk.

Topcsapatok

Az oddsok alapján nem egyértelmű, de a szakértők szerint vitán felül áll, hogy a Juve első számú és talán egyetlen kihívója idén az Internazionale lesz. A fekete-kékek az elmúlt években hihetetlenül hektikusan teljesítettek, képesek voltak csodálatos és borzalmas sorozatokra is. Ebbe az őrületbe hozhat most egy kis állandóságot Antonio Conte, aki remekül illeszkedhet a csapatba.

Se Perisic, se Icardi... - Fotó: FourFourTwo

A nyáron sikerült megszerezniük Manchesterből Romelu Lukakut, ám az is biztosnak tűnik, hogy a belga csillagnak valahogyan pótolnia kell majd a Mauro Icardi által termelt gólmennyiséget. Habár Icardi még hivatalosan a Nerazzuri játékosa, a mezszámát már Lukaku birtokolja, így talán csak az a kérdés, mikor távozik és hova. Ivan Perisic esetében már nem kérdés a végállomás, hiszen ő ebben a szezonban a Bayern München mezében futballozik majd, a pótlás itt sem lesz egyszerű.

Conténak nem lesz könnyű dolga és nem csak azért, mert Lukaku személyében egy olyan befejező csatára van, aki lehet, hogy óriási bust lesz,

de szinte teljesen új középpályát kell építenie, illetve azért a védelemben sem egyértelmű, hogy Diego Godín tökéletesen beválik majd.

Carlo Ancelotti első szezonja nagyjából úgy telt, ahogyan az elmúlt esztendők a San Paolóban. Tisztes távolságból, de egyedüliként követték a Juventust és asszisztáltak a bajnoki címükhöz. Dél-Olaszországban ezúttal nem volt olyan izgalmas az átigazolási szezont, mint a riválisoknál, de a Napoli a dobogóra így is jó lehet.

Furcsa kompozíció, Sarri zebracsíkosban, Conte fekete-kékben - Fotó: Yahoo

Távozott például Raúl Albiol, Amadou Diawara és Carlos Vínicius, míg az érkezőnél Kostantinos Manolas a védelem, Alex Meret pedig a gólvonal stabil pontja lehet.

Nem tűnik túlságosan erősnek ez a Napoli, bár a felkészülési szezon közepén sikerült a regnáló BL-címvédőnek rúgniuk egy hármast. Ancelottiéknál a cél reálisan egy ezüstérem lehet, aminél merészebbet álmodniuk felesleges, kevesebbet viszont már kudarc.

Futhatnak még...

Abban viszonylag nagy az egyetértés, hogy a dobogó három fokát a fenti csapatok szétosztják egymás között, az oly' fontos negyedik helyért viszont öldöklő harc várható, akár 4-5 csapattal is.

Új edzővel, de a régi reményekkel készülnek Milánó piros-fekete felében, vagyis valahogyan meg kéne csípni azt a bizonyos negyedik helyet. Giampaolo mellett megszerezte a csapat Rafael Leaót, Theo Hernándezt, Ismael Bennacert, Leo Duartét és Rade Krunicot, vagyis olyan játékosok egész özönét, akik tehetségesek, de olyan sokat még nem láthattunk tőlük élesben. Az viszont jó hír lehet a Rossoneriknek, hogy a legnagyobb értékek, mint Gigi Donnarumma, Suso vagy Piatek, maradtak a csapatnál.

{"headTitle":"Melyik csapatok végeznek a top4-ben?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-24 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"AC Milan","odds":"2.1","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Roma","odds":"3.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Lazio","odds":"4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Atalanta","odds":"4","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Fiorentina","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Rómában is új seprű seper, Paulo Fonsecának a tavalyi, igen csúfos szezon után szintén nem lehet más célja, mint a negyedik pozíció. Több nagy öreg távozott, így Manolas, De Rossi és El Shaarawy helyén olyanok bizonyíthatnak, mint például Gianluca Mancini vagy Leonardo Spinazzola.

A csodával felérő bronzérem után Bergamóban hatalmas meglepetés lenne, ha sikerülne ismét a BL-szereplést kivívniuk. Gasperiniéknek a kettős terhelés okozhat problémát, hiszen a keretük messze nem olyan mély, mint a riválisoké. Barokkos túlzás lenne már most egy szezonos csodának nevezni az Atalantát, de idén reálisabb egy 6-8. hely, mint egy BL-kvalifikáció.

Az esélyesek között lehet még a Lazio, amely minden évben produkál néhány masszívabb hónapot, míg a Fiorentina tavaly a kiesés ellen küzdött, de nagy terveket szövögetnek Montelláék, hiszen Kevin-Prince Boateng mellett nem kisebb nevet sikerült megszerezniük, mint Franck Ribéry.

{"headTitle":"Tippünk a végső helyezésre","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-24 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lazio top6","odds":"1.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}

Kiesők

A Serie A-ra sosem volt jellemző, hogy az újonc kiscsapatoknak könnyű dolguk lenne, egyáltalán nem véletlen, hogy most is toronymagas favorit a búcsúra a három újonc. Pedig a Brescia-Lecce-Verona hármas mindegyike ismerős terepként tekinthet a Serie A-ra, így nem kizárt, hogy valamelyikük átvészeli az évet.

Bresciában mindezt például Mario Balotellivel képzelik el, aki ugyan az első négy meccsén nem léphet pályára, de szeptember végétől egyértelmű gólfelelőse lehet a lombardiai csapatnak. Az év azonban nem indult jól, a Perugia kiütötte őket a kupából, ráadásul a keretük sem tobzódik ismert játékosoktól.

Na és akkor mit mondjunk a Leccére? Legértékesebb játékosuk a Milánóban nem sok sót megevő Gianluca Lapadula, a keret összértéke pedig 35 millió euró, aminél például egy Genoa vagy Sassuolo négyszer értékesebb. Liverani csapata ráadásul igencsak belehúzott a jóba, az első tíz körben találkoznak az Interrel, a Torinóval, a Milannal, a Napolival, a Romával, az Atalantával, a Juvéval és a Samppal. Mindezek szellemében ha valaki kiejtené a Leccét, az már az első perctől tegye ezt meg.

{"headTitle":"Melyik csapatok esnek ki a Serie A-ból?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-24 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Verona","odds":"1.44","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Lecce","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Brescia","odds":"1.72","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Parma","odds":"3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Genoa","odds":"3.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

1.44-es szorzóval tehetünk pénzt a Veronára, ami alapján úgy tűnik, itt van a liga leggyengébb kerete. Az tény, hogy ha egy csapatnál még mindig a 35 éves Giampaolo Pazzini az egyik legfontosabb láncszem, az a csapat nem számíthat sok jóra. Ugyan a csapat kerete nem vészesen rossz, de a bennmaradásuk így is nagyot szólna.

Bárhogyan is nézzük, a riválisoknál sokkal gyengébb kerete van mindhárom újoncnak. A SPAL és a Parma is jobb kerettel bír, mi egyikük búcsújára sem szavaznánk.

{"headTitle":"Tippünk a kiesőre","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-24 16:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lecce","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}