Bundesliga

Ez a tipp lehet, hogy az egész szezont végigkíséri majd

  • gb1

Persze ezzel még várjunk pár hetet, hiszen még csak a második forduló jön a Bundesligában, amelyet a Köln-Dortmund nyit.

Alcácer és Reus vezérletével sokra vihetik idén a Darazsak. fotó: Twitter

A német élvonal második fordulójának nyitómeccsét a tavalyi ezüstérmes Dortmund és a frissen visszajutott Köln játssza. A BVB lehengerlő focival kezdte az új idényt - a mutatott játék és az oddsok is azt mutatják, hogy péntek este már hat ponttal fognak állni a tabella élén.

{"headTitle":"1.FC Köln-Borussia Dortmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-23 20:30","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"1. FC Köln","odds":"6.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.90","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Dortmund","odds":"1.51","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

A múlt heti első bajnoki rémálomszerűen indult Dortmundban, hiszen az Augsburg az első percben vezetéshez jutott a Signal Iduna Parkban, a gólban pedig rendesen benne volt a szurkolók által vegyesen fogadott visszatérő védő, Mats Hummels is. Reusék nem illetődtek meg, pillanatokon belül egyenlítettek Alcácer góljának köszönhetően, majd végig uralmuk alatt tartották a mérkőzést és 5-1-re diadalmaskodtak.

A Darazsak így nem csak a felkészülési időszakot hozták le csupa győzelemmel, hanem a Szuperkupát, majd Német Kupát követően a Bundesligát is könnyed sikerrel indították. Fontos megjegyezni, hogy ezekhez a szerencsének vajmi kevés köze volt és jelenleg talán még erősebbnek tűnnek, mint tavaly. Ahhoz azonban, hogy ismét megszorongassák a Bayernt, a Kölnhöz hasonló ellenfelek ellen semmiképpen nem szabad pontokat hullajtaniuk.
 

Remek előjelek a vendégeknek
 

  • Marco Reus az eddigi 11 meccsén 6 gólt lőtt és hat gólpasszt adott a Köln ellen
     
  • Mario Götze mind a hat meccsén nyert a Köln ellen
     
  • Marwin Hitz még egyszer sem veszített, amikor a Köln ellen védett 
     
  • A BVB az utóbbi öt meccsén veretlen a Köln ellen
[3081382] 2019-08-23 20:30:00 1. FC Köln - Borussia Dortmundx
Borussia Dortmund#germany-borussia_dortmund#5

Sérültek terén sincsenek gondjai Favrénak, hiszen egyetlen fontos kihagyója Bürki kapus, akinek a helyére azonban remekül jött be a szintén svájci Hitz, aki öt meccsen csak két gólt kapott és hármon megőrizte szárazon a kaput. A Köln kerete is nagyjából egyben van, sőt visszatérhet a Bundesliga 2-ben 20 gólig jutó Córdoba, így csatárfronton a bőség zavara állt elő Achim Beierlorzer vezetőedzőnek.

A Köln egy 2-1-es zakóval indította az idényt a Wolfsburg ellen és ugyan szinte az egész meccsen hátrányban voltak, az összkép alapján nem voltak akkora underdogok. A másodosztályon úthengerként gázoltak át tavaly, a liga legtöbb gólját (84) szerezve és mivel a keret együtt maradt, ha valamiben igazán bízhatnak, az továbbra is a támadószekció. 

Mivel a Dortmund is párosával termeli a találatokat, így az első fordulóhoz hasonlóan minden adott egy sok gólos meccshez. Mi azonban óvatos duhajként most is csak az over 2.5-et húzzuk be a BVB győzelme mellé, hiszen az is elég jól fizet az előzetesekhez képest.

{"headTitle":"1.FC Köln-Borussia Dortmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-23 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dortmund nyer + 2.5 gól felett","odds":"1.93","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3081382] 2019-08-23 20:30:00 1. FC Köln - Borussia Dortmundx;