Európa Liga

Ezúttal sem ússzák meg kapott gól nélkül a skótok?

megosztom

Minden párharc más, de az előző kör szépen rávilágított a Celtic védelmi gondjaira.

A csalódottság mérhetetlen volt egy hete. fotó: Sky Sports

A Celtic komoly blamába futott a BL-selejtezőben, miután a Cluj hazai pályán ejtette ki őket a sorozatból egy emlékezetesre sikerült hét gólos meccsen. A skótoknak nincs több lehetősége a hibázásra, ha európai kupaszíntéren akarnak maradni és a mindent eldöntő összecsapást a svéd AIK Stockholm ellen vívják. A főtáblára jutásra a bukik szerint toronymagas esélyesei a Kelták, ahogy az első meccsnek is stabil favoritjai.

{"headTitle":"Celtic-AIK Stockholm","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-22 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Celtic","odds":"1.47","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"AIK","odds":"7.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Az imént említett Kolozsvár elleni zakó után a Celtic nem sokat búslakodhatott, hiszen a hétvégén már a skót Ligakupában léptek pályára. A másodosztályú Dunfermline csapatával is meggyűlt a baja Neil Lennon fiainak, akik 1-1-es rendes játékidő után csak a hosszabbításban tudták bebiztosítani a legjobb nyolc közé jutást. A mester elmondta, hogy félre kell tenniük a frusztrációt és a szezon korai szakaszában jegyzett sikerekre kell építeniük.

"Természetesen nagy csalódás, hogy kiestünk a Bajnokok Ligájából, de az El is nagyszerű sorozat, amibe szeretnénk bejutni. Sok kritika ért a Ligakupa meccs miatt is, de ez nem különösen érdekel.

 Az a híresztelés járja, hogy kicsit veszítettünk a fényünkből, ami abszolút nem igaz és remélhetőleg ezt a játékosaim bizonyítják is holnap.

- mondta optimistán a 48 éves tréner. Persze van is mire alapozni, hiszen az utóbbi öt tétmeccsen 15 gólt rámoltak be ellenfeleiknek és az utóbbi kilencből csak az ominózus Cluj elleni selejtezőt bukták el, azt is a 97. percben.

Celtic#sco-celtic#5

A stockholmiak is összetört szívvel érkeznek, hiszen a Maribor elleni BL-párharcot a visszavágó hosszabbításában bukták el, úgy, hogy a 117. percig a kezükben volt a továbbjutás. Ez rányomta a bélyegét a hétvégi bajnokira is, ahol a 20. fordulóban attól a Kalmartól kaptak ki, amely csupán a harmadik győzelmét jegyezte a szezonban. A kisebb törés ellenére kellemes meglepetést nyújtanak ezidáig a svédek, akik 12 találkozó óta minden ellenfelüknek beköszöntek.

Amit leszűrhetünk, hogy mindkét csapat elég jó támadóerővel rendelkezik, ám a védekezésben bőven vannak hiányosságok. Ehhez képest a gólokra meglehetősen jól fizetnek a bukik - az elég biztonságinak mondható 2.0 találat fölötti eredményre - ami csak akkor bukik, hogy 0 vagy 1 gól lesz - @1.52-őt ad a 22bet, míg a mindkét csapat szerez gólt bő kettes szorzón pakolható. Ezekbe pedig egy esetleges újabb Celtic-blama is beleférhet, ami mondjuk nem túl reális forgatókönyv.

{"headTitle":"Celtic-AIK Stockholm","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-22 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"2.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Gólok száma - 2.0 felett","odds":"1.52","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3143317] 2019-08-22 20:45:00 Celtic - AIKx;
megosztom