Tenisz

Remek oddson húzhatjuk be ezt a hendikepet - tippek a US Open selejtezőjére

  • Cesc18
megosztom

Hétfőn és kedden kipörögtek a US Open selejtezőjének első körös mérkőzései, szerdán pedig már jönnek is a második körös küzdelmek.

A férfiaknál Dominik Koepfer és Nicolas Mahut ütközetén akadt meg a szemünk, ahol véleményünk szerint a bukiktól némileg túlzó a németre az 1.50 feletti odds.

{"headTitle":"Dominik Koepfer - Nicolas Mahut","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-21 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Koepfer nyer","odds":"1.53","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Mahut nyer","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Noha Mahut a nagyobb név kettejük közül, de a 37 éves francia nem képvisel már igazán erős szintet egyéniben. Mindössze két jó versenye volt 2019-ben, a Roland Garroson hazai pályán, illetve Queen's Clubban kedvenc borításán, füvön tudott elhúzni valamit a régiből. Ezeket a tornákat leszámítva viszont nem sok maradandót alkotott egyéniben, a füves pályás szezon óta egyébként csak Washingtonban láthattuk, ám ott a selejtezőt sem élte túl. 

Mahut 2011 óta minden évben főtáblás volt a US Openen, de tavaly már a szerencsére is szüksége volt, mert a selejtezőben kiesett, ám lucky looserként megkapta a lehetőséget. 

Koepfer karrierje viszont szépen ível felfelé, a nyár eddigi részében különösen sok önbizalomnövelő győzelmet jegyzett. Ilkley-ben megnyerte pályafutása első Challenger-trófeáját, amiért még egy wimbledoni szabadkártyát is kapott. Élni is tudott ezzel a lehetőséggel, hiszen első Grand Slam-főtáblás meccsét nyerte Wimbledonban, miután levadászta Filip Krajinovic skalpját. Koepfer a füves pályás tornák után sem lassított és Los Cabosban főtáblás volt, míg az Aptos Challengeren újabb döntőt játszhatott. 

Koepfer pályafutása legjobb világranglistás helyének (113.) örvend. - Fotó: ATP

Koepfer első alkalommal indul a US Open selejtezőjében és több, mint magabiztos rajtot mutatott be hétfőn, hiszen Ryan Harriosont 6-1, 6-1-gyel mészárolta le. Noha az amerikai látott már szebb napokat, de a német jelenlegi erejét mutatja, hogy egy nem túl jó formának örvendő játékost bizony játszi könnyedséggel tud legyőzni. 

Mahut jóval döcögősebben kezdett, szetthátrányból kellett kapaszkodnia a 200-on kívüli Maxime Cressy ellen. 

Mire fogadjunk?

A német a karrierje felfelé ívelő szakaszában tart, míg Mahut már egyértelműen túl van a pályafutása zenitjén.

Koepfer a tengerentúlon otthonosan mozog, hiszen New Orleansban járt egyetemre és jelenleg is Floridában él. 

Jó kis balkezes játékos, aki tele önbizalommal és erős formában vágott neki a US Open selejtezőjének. Ha Mahut nem ránt elő valami extra jó teniszt, akkor aligha borul a papírforma. Erre azonban már elég ritkán van példa a franciánál, így abszolút Koepfert favorizáljuk. 

Szemezünk a német 2-0-s sikerével 2.25-ért, de még inkább tetszetős, hogy legalább 3 játékkal nyer, erre ugyanis az Unibet igencsak magas, 1.91-es oddsot kínál. 

{"headTitle":"Dominik Koepfer - Nicolas Mahut","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-21 17:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játék hendikeppel: Koepfer -2.5","odds":"1.91","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
unibet
megosztom