Championship

Nehéz, de kötelező győzelem előtt a Leeds

Bielsa fiai a Brentfordot fogadják az angol másodosztály negyedik fordulójában.

Bielsa elégedett az eddig látottakkal. fotó: Twitter

A szerdai Championship-játéknap egyik legérdekesebb meccsének a Leeds-Brentford ígérkezik. A United bosszúra éhesen léphet pályára, hiszen tavaly a Brentford kaszálta el esélyeiket az automatikus PL-feljutásra. A bukik szerint sikerül is a bosszú, hiszen győzelmükre 1.80 körüli oddsot állapítottak meg, amely szépen zuhan lefele és már 1.60 alatt jár.

{"headTitle":"Leeds United-Brentford","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-21 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Leeds","odds":"1.57","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"4.24","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Brentford","odds":"5.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Marcelo Bielsa csapata remekül kezdte a 2019/20-as kiírást és három forduló után veretlenül áll az élbolyban. Legutóbb a Wigan otthonából hozták el a három pontot egy meglehetősen magabiztos teljesítményt hozó 2-0-nak köszönhetően. Sztárcsatárjuk, Patrick Bamford megtörte a gólcsendjét és duplázott az Athletic ellen, szerdán is főleg tőle várják majd a gólt/gólokat.

Az argentin mester persze elég higgadtan nyilatkozott a szezonstartról. "Nagyon nehéz három meccs alapján értékelni. A következtetések ugyanis könnyen lehet, hogy félrevezetők lennének, mivel három teljesen különböző meccset játszottunk." - mondta Bielsa, aki hozzátette, hogy Cooper, Douglas és Alisoki játéka kérdéses, Roberts és Ayling pedig biztosan nem játszik. A másik oldalon is lesznek kihagyók Sorensen és Pinnoch személyében, de a visszatérő algériai válogatott, Said Benrahma viszont először kezdhet az új szezonban, ha megkapja a bizalmat Thomas Franktól.

A Brentford elég vegyes szezont produkált tavaly és végül a 11. helyen zárt. Ami nehezíti a helyzetüket, hogy egyik legfontosabb támadójuk, Neal Maupay távozott a nyáron, helyére pedig nem érkezett erősítés. Az idényt vereséggel kezdték a Birmingham ellen, aztán jött egy lélekemelő siker a Middlesbrough otthonában, majd egy remi a Hullal. Egyik meccsen sem érte el a gólszám a hármat, ahogyan jellemzően a Leeds elleni meccseiken sem szokott kiszakadni a gólzsák, hiszen az elmúlt 11/12 egymás ellenin három alatt maradt a találati szám.

[3065887] 2019-08-21 20:45:00 Leeds United - Brentfordx;5

Ugyan tavaly mindkét alkalommal sikerült borsot törniük a United orra alá, ezúttal szerintünk megtörik ez a sorozat. Minőségileg és irányításban is erősebb a Leeds, amely komoly támadópotenciállal rendelkezik és még erősített is a nyáron. Az oddsesésnek nem különösen örülünk, de ha kicsit kombózunk a gólokkal, akkor egész jó szorzót kapunk.

{"headTitle":"Leeds United-Brentford","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-21 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő - Leeds nyer + kevesebb, mint 4 gól","odds":"2.37","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3065887] 2019-08-21 20:45:00 Leeds United - Brentfordx;