Bajnokok Ligája

Ennyiért nem biztos, hogy megéri behúzni a Zágrábot

Kemény, de nem megoldhatatlan feladat vár a Ferencvárost búcsúztató Dinamóra a norvég Rosenborg ellen.

Sajnos a mi publikumunk előtt ünnepelhettek a horvátok. fotó: Twitter

A Dinamo Zágráb 5-1-es összesítéssel ejtette ki a Ferencvárost és a magyar után a norvég bajnokot is le kéne győznie a BL-főtáblára kerüléshez. Ez az utóbbi években többször is összejött a horvátoknak, hiszen az elmúlt kilenc évben öt alkalommal szerepeltek a csoportkörben, míg a Rosenborg 2007-ben jutott be utoljára a legjobb 32 közé.

{"headTitle":"Dinamo Zágráb-Rosenborg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-21 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Dinamo","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Rosenborg","odds":"5.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}

Az előző körben úgy tűnt, hogy nehéz este várhat a Dinamóra a Fradi elleni visszavágón, miután otthon csak 1-1-re futotta az NBI győztese ellen. Sajnos a Groupama Arénában könnyed 90 percet hoztak le Dani Olmóék és 4-0-ra vertek minket. A Rosenborg hasonlóan könnyen vette a harmadik selejtezőkört, 6-2-es összesítéssel, kettős győzelemmel kiejtve a Maribort. A szerdai párharc mindkét együttese kiváló formában van, ehhez képest a bukik hatalmas favoritnak hozták ki a horvátokat.

Ez nem biztos, hogy megfelel a realitásnak, hiszen a norvégok nagyon fegyelmezetten futballoztak a selejtezők során. A Maribor otthonában ellenfelük csak két kaput eltaláló lövésig jutott, 0.42 xG-t felmutatva, ami elég harmatos. Persze a Dinamo támadósora lényegesen minőségibb, de ha még egyszer elkövetik azt a Fradi ellen mutatott hibát, mégpedig, hogy belealszanak a meccsbe, akkor közel sem lenne meglepetés egy újabb döntetlen.

Dinamo Zagreb#cro-dinamo_zagreb#5
Rosenborg#nor-rosenborg#5
Tudtad? A selejtezőkön rendkívül impozáns mutatókkal rendelkeznek a horvátok, akiket ugyan tavaly a svájci Young Boys elkaszált, de 22 kvalifikációs mérkőzésből mindössze egy vereséget jegyeznek. (14 győzelem, 7 döntetlen)

Azt persze egy percig sem állítjuk, hogy nem a hazaiak a mai meccs esélyesei, de az odds lehetett volna pár tizeddel magasabb, hogy igazi érték legyen benne. A gólváltásra kiszabott 1.83 ellenben tetszetős, hiszen a Rosenborgnak kötelező lesz mennie az idegenbeli találatért, ha 12 év után újra csoportkörben akar vetélkedni, így akár egy nyíltsisakos focit hozó meccs is alakulhat.

{"headTitle":"Dinamo Zágráb-Rosenborg","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-21 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Minkét csapat szerez gólt - igen","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3143288] 2019-08-21 21:00:00 Dinamo Zagreb - Rosenborgx;