Bajnokok Ligája

Folytatódik a hihetetlen osztrák csoda? - tipp a Linz-Bruges-re

  • varin

Az osztrák ezüstérmes egy körrel korábban a Baselt intézte el kettős győzelemmel. Jöhet egy újabb nagy skalp?

Története legnagyobb eredményére készül, sőt már el is érte azt az osztrák LASK Linz, amely már az Európa Liga csoportkörének biztos résztvevője, de a BL-főtáblától is már csak egy lépcsőre van az egyszeres bajnokcsapat. Az ellenfél a belga Bruges lesz, amely tavaly a Bajnokok Ligájában nem csak a csoportkörbe jutott, de onnan átkerült még az Európa Ligába is. A párharc esélyese egyértelműen a belga gárda, de anno a Baselről is ezt hittük...

{"headTitle":"LASK Linz-Bruges","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-20 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"LASK Linz","odds":"2.3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Bruges","odds":"2.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Az minden kétséget kizáró, hogy a rutin tényleg a belgák oldalán van, hiszen a Bruges az elmúlt években rendszeres szereplője volt valamelyik csoportkörnek. Tavaly például ikszelni tudtak a Dortmund és az Atlético Madrid ellen, míg a Monacóval szemben négy egységet is szereztek. Az elmúlt esztendőkben egyedül a 17/18-as szezonban szerepeltek csalódást keltően, akkor a BL-ből a Basaksehir, az EL-ből pedig az AEK Athén verte ki őket.

A szezont viszont csodálatosan kezdték, a bajnokságban +10-es gólkülönbséggel, 10 egységgel vezetik a tabellát, míg a BL-ben a Dinamo Kijev ellen tudták kiharcolni a továbbjutást. Ez különösen annak fényében nagy szó, hogy a nyáron komoly vándorlás volt a brüsszeli gárdánál, Wesley, Danjuma, Nakamba és Denswil személyében például négy alapember távozott, igaz, az értük kapott 51 millióból érkeztek is játékosok.

Különösen a Birminghambe szerződő Wesley érzékeny veszteség, hiszen a brazil támadó 48 meccsen 17+10-es mutatóval zárt tavaly.

Egyelőre azonban úgy tűnik, a csapatépítés jól megy az új edzőnek, Philippe Clement-nak.

A linzi csapatnál picit talán a semmiből jött a parádés szereplés, hiszen a mindössze 21 millió csapatértékkel rendelkező keret tele van rutintalan fiatalokkal, valamint a korábbi Bayern-bekk, Valerien Ismael sem mondható a legrutinosabb mesternek a Bundesligában.

Fotó: Der Standard

A LASK a bajnokságot is remekül indította, hiszen ellenfelükhöz hasonlóan 10 ponttal állnak a tabellán, de az igazán nagyot a Basel kiverésével dobbantották. A svájci bajnok ellen ráadásul egy pillanatig sem forgott veszélyben a továbbjutásuk, a számok alapján mindkét meccsen jobban futballoztak a jóval esélyesebb Baselnél.

Hogy melyik oldal a favorit és melyiknek van sokkal több vesztenivalója, az nem is kérdéses. A Linz már a csoportkörben van, számukra az EL-főtábla is történelmi tett, míg a Bruges-nek csalódással érne fel. Mindezek szellemében mi nem várunk óvatos futballt egyik oldaltól sem, így kihasználnánk, hogy az irodáknál inkább az under a valószínűbb forgatókönyv.

{"headTitle":"LASK Linz-Bruges","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-20 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2,25 gól felett","odds":"1.73","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3143296] 2019-08-20 21:00:00 LASK - Club Bruggex;