Olasz foci

Szomorú apropóból fogadhatunk a szerb távozására

  • varin
megosztom

Nem véletlen, hogy a Bologna mestere a legnagyobb esélyes az elsőként távozó edző címére.

Az olasz futballszezon kezdetéhez közeledve immáron a Serie A-ban is fogadhatunk arra, melyik trénert menesztik elsőként - erre most is az     nyitott piacot. Normál körülmények között Szinisa Mihajlovics, a Bologna mestere közel sem lenne a favoritok táborában, ám a szerb tréner szomorú apropóból került az első helyre.

A korábbi betonkemény játékosról július közepén derült ki, hogy súlyos beteg, akut leukémiát diagnosztizáltak nála. A hírek szerint a helyzet nem túl rózsás, agresszív gyógyszerezéssel kezelik Mihajlovicsot már hónapok óta. 

Fotó: 101 Great Goals

Walter Sabatini klubigazgató természetesen elmondta, Mihajlovics a Bologna trénere és ez így is marad, mert elképesztően erős és át fogja vészelni a problémákat. Ami az orvosok szakvéleményét illeti, elmondták, lesznek időszakok, amikor nem tartózkodhat a csapat mellett Szinisa, ettől függetlenül viszont maradhat ő a bolognai együttes trénere.

"Speciális kapcsolat van a Bologna és Mihajlovics között, együtt pedig legyőzzük az akadályokat. Szinisa velünk van és velünk is marad, ebben biztos vagyok, mert ő egy közülünk. Egy család vagyunk, legyen szó akár a sportról, akár másról" - nyilatkozta Claudio Fenucci, a klub egyik első embere.

Mihajlovics esetében azért nem csoda a ragaszkodás és a végtelen tisztelet, hiszen a piros-kékeknél eltöltött félszezon alatt remek teljesítményt hozott ki a csapatból, 17 meccséből 9-et megnyert a gárda, és így a bennmaradás is meglett. Más kérdés, hogy Nagy Ádám bolognai karrierjének is a szerb tréner adta meg a kegyelemdöfést.

Alapesetben tehát Mihajlovics állása nem lenne veszélyben, ám az, hogy az    -nél 5-szörös oddson fogadhatunk arra, hogy ő távozik először klubjától, beszédes adat. Második helyen egyébként a Verona mesterét találjuk, míg az esélyesek között még az Udinese, a Cagliari és a Fiorentina mestere van ott.

{"headTitle":"A következő edző, aki távozik valamelyik Serie A-csapattól","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-24 00:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mihajlovics (Bologna)","odds":"5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Juric (Verona)","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Tudor (Udinese)","odds":"6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Maran (Cagliar)","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Montella (Fiorentina)","odds":"8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
megosztom