Európa Liga

Ki lesz a Ferencváros ellenfele a csoportkörért?

  • varin
megosztom

A Bajnokok Ligája-főtábla elúszott, de papíron az EL-csoportkörért könnyebb dolga lesz a Fradinak.

Kedd este igencsak kijózanító formában jött szembe a magyar futball számára a valóság, a Ferencváros hiába volt három félidőn át méltó partnere a Dinamo Zágrábnak, a negyedikben a horvátok három góllal maguk javára fordították a párharcot. Így Olmóék csatázhatnak meg a Rosenborggal a BL-csoportkörért, míg a Fradinak marad az Európa Liga.

Fotó: csakfoci

Ahol viszont egyáltalán nem tűnik lehetetlen a továbbjutás a mieink számára, hiszen jelen állás szerint egy litván csapat ellen kell kiharcolnia a kvalifikációt Rebrov fiainak. Bombameglepetésre ugyanis a Suduva az első mérkőzésen 2-1-es előnyt szerzett a Maccabi Tel-Aviv vendégeként, ami igen kedvező helyzet a csütörtök esti visszavágót megelőzően.

A Ferencváros ellenfeleinek összehasonlítása csapatérték* alapján
Csapat Érték (millió euró)
FC Valletta 3,23
Suduva 5,33
Maccabi Tel-Aviv 21,20
Ludogorec 48,40
Dinamo Zagreb 72,50
*: Transfermarkt

Ez persze csak egy nem túl sokat eláruló összehasonlítás, de azért jó képet festhet számunkra, hogy a nehezebb ellenfél is papíron sokkal könnyebb falat lenne, mint volt a Dinamo, de még a "lesimázott" bolgároknál is.

A litván Suduva egyébként az elmúlt években lett rendszeres szereplője a nemzetközi kupáknak és bizony óvatosságra inthet bennünket, hogy 2017-ben és 2018-ban is a playoff volt nekik a végállomás. Tavaly például kiverték az APOEL Nicosiát a BL-ben és remiztek a Celtic együttesével otthon, míg két éve a Sion hajtott fejet neki a második számú kupasorozatban.

Az első mérkőzés összefoglalója:

Ami a Maccabit illeti, tavaly egy viszonylag könnyű úton jutottak be az Európa Liga csoportkörébe (többek közt az első kanyarba az FTC-t kiejtve), ahol azért négy pontot tudtak szerezni, míg két éve hét egység és majdnem egy továbbjutás is összejött nekik.

Az tehát látszódik, hogy a litván gárda lényegesen jobb forgatókönyv lenne a Fradi számára, még akkor is, ha Izraelben tudott nyerni a balti állam csapata. Ami a szorzókat illeti, az     jelenleg 1.44-et fizet a Suduva továbbjutására és 2.70-et a Maccabiéra, míg egy esetleges hendikepes izraeli győzelem már 3.25-ért fogadható a    -nél.

Mi a véleményed a Fradi lehetséges ellenfeleiről?

 

megosztom