UEFA-szuperkupa

Erre fogad a nép a hónap talán legjobb meccsén

megosztom

Szerda este Isztambulban feszül egymásnak a Liverpool és a Chelsea, mégpedig az UEFA-szuperkupa serlegéért.

Az Európai Szuperkupa történetében az isztambuli mérkőzés lesz az első, amelyen két angol csapat küzd meg egymással: a Bajnokok Ligája-győztes Liverpool (1977, 2001, 2005) negyedszer, az Európa-ligában címvédő Chelsea (1998) pedig másodszor hódíthatja el a trófeát.

A kontinens két legfontosabb kupatrófeája angol kezekbe került. fotó: BBC

"Ezt a kupát nagyon meg szeretné nyerni a klub. Készen kell állnunk. Egy döntőben mindig ki lehet kapni, mert ott olyan minőségű ellenfelek vannak, mint a Liverpool. De a legfontosabb, hogy úgy jöjjünk le a pályáról, hogy mindent megtettünk" - mondta Lampard, aki 2012-ben a BL-, 2013-ban pedig az El-győztes csapat tagjaként lett ezüstérmes. (MTI)

A találkozó azért is különleges lesz, mert férfi európai kupameccsen először vezet meccset női bíró,a francia Stéphanie Frappart, aki júliusban a női vb döntőjén fújta a sípot.

A parádés párosítást az előzetesek alapján a Liverpoolnak kéne nyernie, ahogyan ez az oddsokból is tükröződik. Ha mégsem sikerül Kloppéknak behúzni a kupát a rendes játékidőben, akkor rengeteg csalódott fogadó fogja átkozni őket – a Hatháromra beérkezett tippek 83 százaléka ugyanis a Vörösök győzelmére került. Érdekes, hogy a maradék 17 százalék egy az egyben a döntetlenre ment és Lampard fiainak sikerére egy lyukas garast sem pakoltak a fogadók.

A nagyobb oddsra pályázók közül érkezett tipp arra, hogy a második félidőben mindkét fél betalál – ez @3.00-szoros oddson  tehető a    -nél. Többen annyira magabiztosak a Vörösök sikerében, hogy még hendikeppet is dobnak rá – a -1.5-ös ázsiai hendikepre a     @2.87-es szorzót kínál.

Megnéztük az állami iroda statisztikáit is, ahol szintén elképesztő többség pakolja a Liverpoolt. A Zrt.nél tehát hasonló az arány, mint a Hathármon, így alakultak a beérkezett tétek – 85% Pool, 9% döntetlen és mindössze 6% Chelsea.

Amikor egy hete a Dinamo-Fradi kapcsán vizsgáltuk a fogadói trendeket, akkor jó nagy pofont kaptak a játékosok, hiszen a ’sima hazai’ helyett 1-1-es végeredménnyel zárult a meccs. Vajon fortuna ezúttal is kibabrál a fogadók döntő többségével?

[3046724] 2019-08-14 21:00:00 Liverpool - Chelseax;
pinnacle

 

megosztom