Német Kupa

Speckó fogadást húzunk a Bayernre

  • gb1

Verhető csapat ellen vigasztalódhatnak a müncheniek, miután a Dortmund elkaszálta őket a Szuperkupában.

Lucas Hernández immár bevetésre készen várja a találkozót. fotó: Twitter

A DFB Pokal-címvédő a hétfői játéknapon kapcsolódik be az új kupa-kiírásba, mégpedig a szebb napokat is megélt Energie Cottbus ellen. A magyar füleknek kedvesen csengő Energie a 2000-es években rendszeresen az élvonalban koptatta a gyepet, ám azóta a negyedosztályig csúszott vissza. Anno sok válogatott játékosunk - Horváth Ferenc, Lőw Zsolt, Mátyus János, Miriuta Vasile, Sebők Vilmos és Szélesi Zoltán is - megfordult a Cottbusban, na de ne térjünk el nagyon a tárgytól. A jelen állapot szerint ugyanis zongorázni lehet a különbséget a felek között, amit az oddsok is hűen mutatnak.

{"headTitle":"Energie Cottbus-Bayern München","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-12 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Cottbus","odds":"41.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"21.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Bayern","odds":"1.03","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Igazi Dávid és Góliát küzdelme lesz ez, amelyben a hazaiak már a tisztes helytállást is aláírnák a kezdősípszó előtt. Külön érdekesség, hogy Niko Kovac egykori herthás csapattársával kerül szembe. Pele Wollitz egyelőre nem futott be olyan fényes karriert trénerként, mint Kovac, de fogadkozott, hogy ha bátran tudnak játszani és a különbséget a lehető legkisebbre csökkenteni, akkor bármi történhet. Szegény embert az ág is húzza, hiszen Wollitz két kulcsfontosságú védője, Robert Müller és Ibrahim Hajtic is kidőlt, így jelenleg egy hagyományos fullbekkje áll csak hadra készen.

Niko Kovac számára lényegesen optimálisabb a helyzet, hiszen szinte az egész garnitúra bevethető. Javi Martinez mondjuk kisebb térdsérülés miatt kimaradt, elutazott viszont a rekordösszegért megszerzett Lucas Hernández, akinek játéka viszont még valószínűtlen, mivel csak egy hete végez teljes edzésmunkát. Kovac a hétfői összecsapással kapcsolatban az alábbiakat nyilatkozta.

Újra bizonyítanunk kell magunknak - mindenkinek, az edzői stábnak, a játékosoknak. Az első alkalom erre hétfőn lesz, de tudjuk, hogy a kupa első fordulója mindig nehéz, teljesen mindegy, hogy ki az ellenfél.

- mondta alázatosan a horvát tréner, nem lenézve alsóbb ligás ellenfelét.

Bayern München#ger-bayern_munich#5
Tudtad? Az utóbbi 10 évben csak egy alkalommal fordult elő, hogy a Bayern nem vágott legalább hármat a kupa első körében.

Kovac azt is elmondta, hogy a Szuperkupa vereség nem törte meg csapatát és remek a hangulat az öltözőben, valamint a pályán is kiváló volt az összhang az edzéseken. Bár 23-0-s győzelmet nem várunk - ekkora pofont adott legutóbbi felkészülési meccsén a Bajor alakulat a Rottach-Egernnek - de itt tényleg csak az a kérdés, hogy mennyit tesznek közé a fiúk. Várhatóan végig nyomás alatt tartják majd a Cottbust, így az alábbi, fogadáskészítővel összeállított tipp reális forgatókönyv lehet.

{"headTitle":"Energie Cottbus-Bayern München","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-12 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Fogadáskészítő - Beyern nyer + 3 gól fölött + 8 szöglet fölött mindkét csapatot együttvéve ","odds":"1.82","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3059661] 2019-08-12 20:45:00 Energie Cottbus - Bayern Münchenx;