Angol foci

Nagy téttel bombázhatjuk ezt a tippet Angliában - körkép a kiesőkről

  • varin
megosztom

A Sheffield United kiesése rendkívül erős fogadásnak tűnik, ne is foglalkozzunk a többiekkel.

Ahogyan oldalunk rendszeres látogatói már megszokhatták, idén is külön cikkben foglalkozunk a Premier League bajnokesélyeseivel és a kiesés elleni küzdelemmel. Változatlanul Tomihmv képviselte a topcsapatokat, én pedig a kicsiket. Lássuk, kiket érdemes idén száműzni a ligából!

Az oddsok alapján hat kandidáltról beszélhetünk, hiszen a Crystal Palace-ra már 5-szörös oddson tehetnénk pénzt, de azért ennyire nem lesz egyszerű a helyzet, hiszen előfordulhatnak bőségesen pozitív és negatív meglepetések is.

{"headTitle":"Melyik csapat esik ki a Premier League-ből?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-09 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sheffield United","odds":"1.66","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Norwich City","odds":"1.9","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Burnley","odds":"2.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Brighton & Hove","odds":"2.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Aston Villa","odds":"3","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Newcastle","odds":"3.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Crystal Palace","odds":"5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Például kifejezetten nagy meglepetés lenne, ha a PL leggyengébb kerete, a Sheffield United kiharcolná a bennmaradást. A Pengék keretének értéke messze a legalacsonyabb a teljes bajnokságban, még a 19. Norwich kerete is másfélszer annyit ér, mint Kevin McCabe gárdájáé. Ahogyan Kele János is fogalmaz oldalán, a keretük egy korrekt Championship-keret, igazán nagy sztárok vagy ismert játékosok nélkül. A csapatról sokat elárul, hogy a legnagyobb reménységük az a 33 éves Billy Sharp, akinek ezen a szinten semmilyen rutinja sincs, viszont az tény, hogy a másodosztályban nagyon szép dolgokat produkált.

Noha ritka az az alkalom, hogy egy újoncot már az első évben leírnak, hiszen rendszerint a második szezon a PL-kicsik átkozott éve, óriási bravúr lenne, ha ez a Sheffield maga mögé gyűrne három csapatot. Talán nem is véletlen, hogy az Unibetnél 31.5-ös határon fogadhatunk a pontjaik számára, amely zóna körülbelül arra elég, hogy 3-4 fordulóval a lefújás előtt már számolgatniuk se kelljen.

Valamivel többre hivatott kerete van Daniel Farkénak, aki a Norwich Cityvel egészen kiváló évet zárt. Senki sem gondolta volna, hogy a Kanárik kivívják a feljutást, a zöld-sárgákat nem sorolták az esélyesek között a Championshipben, ám őket ez a legkevésbé sem zavarta.

A Norwich kerete rendkívül színes, angol játékosuk alig van, akadnak viszont olyan spílerek, akiket más ligákból már jól ismerhetünk, így Teemu Pukki, Josip Drmic, Tim Krul, Timm Klose vagy Mario Vranic neve is ismerősen csenghet. Az oddsok alapján is 50/50-nek tűnik a bennmaradásuk és a szorzók meg is felelnek a valós esélyeknek.

Már az előző évben is a bennmaradás szélén táncolt a Brighton & Hove Albion, ám végül nem feküdtek a Sirályok a guillotine alá második szezonjukban sem. A keret viszont semmiképpen sem nevezhető bombaerősnek, noha a csapat értéke például több, mint háromszorosa a Sheffieldének. A nyáron több játékost is szerződtettek, nem kevés pénzt költve, így ha a Webster, Maupay, Trossard trióért kiadott 62 millió euró ellenére kiesne Graham Potter csapata, az igen nagy csalódással érne fel.

Rengeteg a bizonytalansági tényező, nem fiatal a keret, az új játékosok kérdésesek, az edző tapasztalatlan, az előző esztendő utolsó etapja pedig aggasztó. Szerintem van realitása kiejteni a Brightont közel 3-as oddson.

Nagyon messze Billy Sharpék a PL leggyengébb csapata

A legjobb újonc szerepkörét idén egyértelműen az Aston Villa kell magára vegye, amely bitang hajrával csípte meg a rájátszást, majd vívta ki a PL-szereplést. Dean Smitht Angliában remek szakembernek tartják, pontosan az az ember, aki képes lehet benntartani a birminghami gárdát.

A keret remek nevekből áll, a világ minden pénzét elköltötték a nyáron olyan játékosokra, mint El Ghazi, Trezeguet, Douglas Luiz vagy Wesley, ráadásul jellemző, hogy egyetlen 30 feletti futballista érkezett, az is Tom Heaton kapus. Nagyon bő és nagyon jó kerete van a Villának, támadó fronton parádésan áll, a felkészülési időszakban is jöttek az eredmények. Ilyen csapattal ez a Villa nem szabadna, hogy kiessen.

Az oddsok alapján még a Burnley és a Newcastle lehet kandidált a kiesés elleni harcra, ám a Bordóknál Sean Dyche neve garancia lehet arra, hogy idén is megússza a kiscsapat, ráadásul Jay Rodríguezzel egy komoly erősítést hajtottak végre, míg a Szarkáknál szintén a friss igazolások repíthetik a csapatot. Ugyan a Unitedből távozott Ayoze Pérez, Rondón és Joselu, vagyis a leggólerősebb játékosok, viszont a rekordigazolás Joelinton, valamint a fél Európa által körüludvarolt Allan Saint-Maximin és a korábban a Tyne-partján gólokat öntő Andy Carroll minőségi pótlás lehet.


Az tehát igen safe betnek tűnik, hogy a Sheffield United kiesik, még azt is megkockáztatjuk, hogy a 25 pontot is alig éri majd el, ám a Pengék melletti másik két távozó már nem egyszerű. Nincs kifejezetten gyenge csapat a Sheffield mellett, így lehet, hogy most nem is érdemes magunkat feleslegesen bátor tippekbe hajtani, inkább bombázzuk keményen a United búcsúját.

{"headTitle":"Melyik csapat esik ki?","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-09 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Sheffield United","odds":"1.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
megosztom