Magyar foci

Nem zörög a haraszt... - ez a furcsa gólok és furcsa oddsmozgások fordulója volt az NB II-ben

  • varin
megosztom

Furcsa gólok, nagy fordítások és beszakadó oddsok jellemezték a második fordulót.

Hétközi fordulót rendeztek szerda este a Merkantil Bank Ligában, ám nagyon régen volt utoljára olyan játéknap, amely ennyi beszédtémát szolgáltatott volna a szurkolóknak. Természetesen az itt taglalt történések és fogadások esetében nem állítjuk, hogy manipuláció történt, mindenesetre nem zörög a haraszt... Lássuk sorban a meccseket.

Az NB II-ben az a szép, hogy bármi megtörténhet - Fotó: Archív

Budafok-Szolnok

Különösebben nem érdekes maga a 3-0-s végeredmény, hiszen nyert a jobb csapat. A Budafokot láthatóan nagyon támogatták a játékosok, miután 1.80-ról 1.40-ig kúszott le a hazai szorzója, amely minden gond nélkül zöldült is.

Győr-Gyirmót

Ugyanez a helyzet, ugyanilyen végeredménnyel és oddsmozgásokkal. A győri rangadót végül a bajnokesélyes ETO nyerte 3-0 arányban, amely így 1.50-szeres pénzt hozott az utolsó pillanatban a fogadóknak. A nyitóoddsok egyébként 2.10 körüliek voltak a zöld-fehérekre, ám a fogadók itt is megérezték a tutit. A biztos hazaihoz egy félpályás "csodagól" is kellett, amikor is Dvorschák felszabadításából végül örömünnep lett. Más kérdés, hogy Pálfi Donát, a vendégek portása nem úgy tűnik, mint aki megszakadna a védésért.

MTK-Budaörs

Nem volt különösebben számottevő oddsmozgás az MTK-Budaörs meccset megelőzően, így élünk a gyanúval, hogy szerencsétlen momentumok egész sorozata történt a Hungária körúton. Előbb Lencse László gondolta úgy, hogy az üres kapura nem illik, aztán Bese Balázs potyázott be egy labdát. A fogadók egyébként eléggé az overt favorizálták erre a meccsre, ami ugye elúszott.

Vasas-Soroksár

Két olyan meccs is volt a 2. fordulóban, ahol kifordultak az eredmények, vagyis az a csapat nyert, amelyik a félidőben még vesztésre állt. A Vasas az első fordulós veresége után már győzelmi kényszerben volt, ez pedig végül egy 5-0-s rohamnak köszönhetően meg is valósult. Volt olyan buki, ahol 25-ről 17-re csökkent a V/H szorzója.

A Vasas végül csak nyert - Fotó: vasasfc.hu

Vác-Csákvár

Itt van a másik félidő/vége vendég kifordulás, hiszen 45 perc elteltével még a váciak álltak jobban, de végül a Csákvár nyert. Arról pontosan lehet tudni, mennyi probléma van a váci együttesnél, így talán az sem meglepő, hogy a bukiknál nem volt élőben piac erre a mérkőzésre. Nem feltétlenül kell turpisságra gondolni, mivel a csákváriak győztes gólja a 90. percben jött, de akik megérezték a dolgok ilyen alakulását, akár 17-25-szörös pénzt is zsebre vághattak.

Balmazújváros-Szeged

A másik problémás csapat a Balmazújváros, amely esetében még nagyobb kérdés, meddig marad "életben" a csapat. Az első fordulóban nem is volt fogadható a hajdúsági gárda siófoki meccse, most azonban felkerült a Szeged elleni találkozó a bukik kínálatába. Az oddsok tekintetében itt történt a legdrasztikusabb változás, hiába volt a "V" szorzója 3.30-3.40 körül, a végén már alig másfélszeres pénzt lehetett nyerni a Szegeddel.

Kazincbarcika-Békéscsaba

Szintén furcsa oddsváltozások voltak a keleti rangadón, ahol a Barcika nyitott favoritként 2-szeres szorzón. A bukmékereknél a fogadók egészen 1.40-ig nyomták le a "H" szorzóját, emiatt pedig általános meglepetésként szolgálhat, hogy a Békéscsaba két tizenegyessel megfordította a meccset.

Voltak tehát meglepő történések az NB II második fordulójában, amelyek gyanúsak ugyan, de végül is a labda gömbölyű, a játékosok mindkét oldalon 11-en vannak, így okolhatjuk csupán a véletlenek furcsa összjátékát.

bet365

megosztom