Ligue 1

Monaco-Lyon rangadóval rajtol a francia élvonal

A PL árnyékában pénteken elindul a Ligue 1 is. A pocsék idény után újra feltámadnak a hercegségiek?

Fabregas Henry hívására érkezett Monacóba, aki nem sokkal később repült. fotó: Twitter

Pénteken rajtol a francia pontvadászat is, mégpedig egy elég jó kis párosítással - a tavalyi bronzérmes Lyon a 17. helyen végzett Monaco otthonába látogat. Az oddsok alapján szoros összecsapásra van kilátás, amelyen a vendégek az enyhe favoritok.

{"headTitle":"Monaco-Lyon","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-09 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Monaco","odds":"3.03","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.55","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Lyon","odds":"2.39","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A Monaco tavalyi szezonja hihetetlenül pocsékra sikeredett, hiszen a csapat feje fölött végig ott lebegett a kiesés réme. Ez nagyban Thierry Henrynak volt köszönhető, akit télen ki is rúgott a vezetőség és helyére visszahívta a korábban a BL-ben is nagy menetelést bemutató Leonardo Jardimot. 

Jardimnak sem sikerült maradandót alkotni a szezon második felében, bár a kiesést sikerült elkerülni. Nyáron is elég nagy csend volt a csapat háza táján, így hasonló kerettel vágnak neki az új kiírásnak. Nem könnyíti a helyzetet, hogy a nagy nevek közül Subasic, Jovetic, Falcao és Golovin sem bevethető. A felkészülési időszak ennek ellenére egész biztatóan alakult és olyan csapatokat sikerült verniük, mint a Valencia, Porto vagy a Sampdoria, igaz, csak minimális különbséggel. 

[3057383] 2019-08-09 20:45:00 Monaco - Lyonx
[3057383] 2019-08-09 20:45:00 Monaco - Lyonx;5
A két csapat utóbbi 49 meccsén eléggé kiegyenlített a mérleg - 16 Monaco- és 20 Lyon győzelem mellett 13 alkalommal remiztek a felek. Az utóbbi 4/6 alkalommal mindkét fél betalált és ami még érdekes, hogy a Monaco az utóbbi 5/6 meccsükön legalább kettőt vágott az Olympique-nek, fordítva pedig 4/6-szor esett meg ez.

A Lyon az uborkaszezon alatt elvesztette egyik legfontosabb játékosát, Nabil Fékirt, aki nem kis meglepetésre a Betisben folytatja pályafutását. A nyári barátságos meccseken mutatott gyalázatos formát nem az ő hiányára kell fogni, inkább a védelem az, ahol sürgős javításokra lenne szükség.

Az utóbbi öt felkészülési meccsen ugyanis összesen 13 gólt szedett be az OL, ami aligha tölti el bizalommal szimpatizánsaikat.

 

Ugyan a kereteket tekintve egyértelműen a vendégek vannak fölényben, de a nyári változások és a előszezonban mutatott forma joggal adhat okot az aggodalomra. A jobb kezdésre egyértelműen a Monaco vágyik jobban, amely próbálja majd feledtetni az elmúlt esztendő szenvedéseit.

Az előzmények alapján az alábbi két tippet érezzük erősnek, szerintetek melyik tűnik jobbnak?

{"headTitle":"Monaco-Lyon","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-09 20:45","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Monaco +0","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"1.74","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3057383] 2019-08-09 20:45:00 Monaco - Lyonx;