Tenisz

Zverev ismét megszenvedhet a grúz ellenfelével

  • Cesc18
megosztom

Szűk két héten belül másodszor feszül egymásnak Alexander Zverev és Nikoloz Basilashvili.

Csütörtökön a nyolcaddöntős összecsapásokkal folytatódnak a küzdelmek Montrealban. A nap egyik legizgalmasabb mérkőzésének a 13. kiemelt Nikoloz Basilashvili és a 3. kiemelt Alexander Zverev csörtéje ígérkezik.

{"headTitle":"Nikoloz Basilashvili - Alexander Zverev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-08 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Basilashvili nyer","odds":"2.88","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Zverev nyer","odds":"1.48","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A két játékos ugyanis szűk két hete a hamburgi elődöntőben is megmérkőzött egymással és akkor egy végletekig kiélezett csatát vívtak. Miután mindketten behúztak egy-egy szettet 6-4-re, a döntő felvonásban Zverev 0-3 után öt játékot nyert, ám hiába jutott el adogatóként meccslabdákig, Basil mindegyiket hárítani tudta és tie-breakre mentette a szettet. A rövidítés is fordulatosra sikerült, hiszen a német 5-2-re ment el, de ez sem volt elég, a grúz ismét feltámadt, öt pontot zsinórban megnyerve kiharcolta a továbbjutást. 

Fájó vereség volt ez Zverevnek hazai pályán, hiszen bőven megvoltak a sanszai a győzelemre.

Ami érdekes, hogy a bukmékerek nem igazán veszik figyelembe ezt a mérkőzésüket és szinte ugyanúgy lőtték be az esélyeket, ahogyan a hamburgi elődöntőjüknél.

A grúz nagy önbizalommal vághatott neki a US Open Series-nek. - Fotó: ATP

Basilashvili egyébként a döntőt is behúzta underdogként, így idei első tornagyőzelmét ünnepelhette és nem mellesleg megvédte a címét Hamburgban. Ez jó kis önbizalmat adhat számára a szezon második felére. Talán ebből is táplálkozva nyerte meg a héten mindkét meccsét szetthátrányból. 

Ami Zverevet illeti, Hamburgban közölte a nagy érdeművel, hogy külön válnak az útjaik Ivan Lendllel. Egy évre szólt a megállapodásuk, de 10 hónap után úgy látták a legjobbnak, ha nem folytatják a közös munkát. 

Hiszek Sascha-ban, aki még mindig nagyon fiatal. Úgy gondolom, hogy egy napon nagyszerű játékossá válhat, de most még vannak olyan pályán kívüli dolgai, amik megnehezítik a munkavégzést. 

- mondta a korábbi világelső cseh legenda.

Zverev tehát Lendl nélkül folytatja és próbál kimászni a gödörből. Montreal nem rossz helyszín erre a németnek, hiszen két éve itt nyerni tudott, méghozzá úgy, hogy a döntőben Roger Federert verte.

Mire fogadjunk?

Úgy véljük, hogy Basilashvili ismét nem fogja könnyen adni a bőrét és ha tud elég laza és felszabadult lenni, akkor akár újra boríthatja a papírformát. Zverev fejben nem elég erős az idei szezonban és bár 2-0-s győzelemmel rajtolt Montrealban, de csak egy-egy ponton múlt, hogy nem tudta szorosabbá tenni a meccsüket Cameron Norrie.

Noha salakról kemény pályára váltanak, de ez egyiküknek sem hátrány, így mi erre a mérkőzésre az overt preferáljuk.

{"headTitle":"Nikoloz Basilashvili - Alexander Zverev","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-08 20:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékok száma - 22.5 felett","odds":"1.92","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
pinnacle
megosztom