Bajnokok Ligája

Ezt várjuk a BL-újonctól a tapasztalt Porto ellen

A nap legkorábban kezdődő Bajnokok Ligája meccse nehéz feladat elé állítja a fogadókat.

Így fest a portugálok 2019/20-as mezszettje. fotó: Twitter

Orosz-portugál összecsapással indul a szerdai BL-menü, amelyben a sorozatban először induló Krasznodar a rendkívül tapasztalt Portót fogadja. Az oddsok alapján természetesen a Porto a továbbjutás esélyese, ahogyan az első összecsapáson is ők az enyhe favoritok.

{"headTitle":"Fc Krasznodar-FC Porto","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-06 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Krasznodar","odds":"2.67","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.31","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Porto","odds":"2.76","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A Krasznodar nagyon közel állt hozzá, hogy egyenes ágon kerüljön a BL-főtáblára, hiszen a tavalyi bajnoki kiírásban pontegyenlőséggel végzett a Lokomotiv Moszkvával a második helyen, de végül a harmadik helyen zárta a Premjer Ligát. A csapat többször is vitézkedett már az Európa Ligában, de a BL-ben még nem sikerült az áttörés. Ezúttal sincs szerencséjük, hiszen a Portónál kaphattak volna lényegesen könnyebb ellenfelet is, de a forma egész biztató.

Az orosz bajnokság ugyanis már elindult, a csapat pedig négy meccsen hét egységet gyűjtött. Ez nem rossz, de nem is kiváló, viszont a legutóbbi meccsükön a liga egyik legerősebb alakulatát, a Zenitet sikerült 1-1-re tartaniuk. Ami kissé aggasztó lehet azonban, hogy a nyári átigazolási időszakban viszonylag nagy változások történtek és a keret még nem kellően egységes.

FC Krasnodar#rus-fc_krasnodar#5

A Porto aligha szorul bemutatásra. A 2004-es BL-győztes az utóbbi három évben rendszerint a legjobb 16-ig menetelt, de amúgy is rendszeres résztvevője a kontinens legelitebb kiírásának.

A tavalyi bajnokság hihetetlen izgalmakat hozott, ám végül csak a második helyre sikerült befutniuk a Benfica mögött. Külön fájó pont az is, hogy nyáron kulcsemberek távoztak a csapatból, de ennek ellenére is erősebbek szerdai ellenfelüknél.

Az előzetesek alapján nem hinnénk, hogy a továbbjutás már az első meccsen eldől. A Porto ugyan minőségibb kerettel rendelkezik, de a Krasznodar kezdőjében is több meccset eldönteni képes játékos van. Figyelemre méltó mutató, hogy az oroszok az eddigi 23 európai kupameccsükből 19 alkalommal feliratkoztak az eredményjelzőre. A portugáloknak pedig hiába erősebb a támadósora, az utóbbi nyolc BL-meccsükön hétszer láthattuk zöldülni a "mindkét csapat lő gólt" opciót, amit ezúttal is reális forgatókönyvnek vélünk.

{"headTitle":"Fc Krasznodar-FC Porto","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-06 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mindkét csapat szerez gólt - igen","odds":"1.87","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
[3123843] 2019-08-07 19:00:00 FC Krasnodar - FC Portox;