Tenisz

Ilyen szorzón szívesen megyünk a múlt heti bajnok ellen

  • Cesc18
megosztom

Dominic Thiemre kifejezetten nehéz menet vár Denis Shapovalov ellen a montreali torna második körében.

Szerdán a második körös összecsapásokkal folytatódnak a küzdelmek Montrealban, avagy most már a topkiemeltek is bemutatkoznak. Közülük az egyik legnehezebb feladat Dominic Thiemre vár, aki a hazaiak egyik nagy kedvencével, Denis Shapovalovval néz majd farkasszemet. 

{"headTitle":"Denis Shapovalov - Dominic Thiem","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-07 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Shapovalov nyer","odds":"2.36","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Thiem nyer","odds":"1.65","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

Mint látható, a bukmékereknél nem is számít toronymagas favoritnak az osztrák, hiszen 1.60 körüli oddson fogadhatunk rá. Pedig jól hangolt a US Open Series-re Thiem, miután a múlt héten pályafutása során első alkalommal elhódította a kitzbüheli trófeát. 

Az önbizalma tehát rendben lehet a sógorok kiválóságának, ugyanakkor kemény pályán március óta nem játszott tétmeccset, ráadásul Kanadához sem fűzik mély érzelmek. 

Ez ugyanis a hatodik alkalom, hogy tiszteletét teszi Montrealban vagy Torontóban, de ezidáig egyetlen meccset sem sikerült megnyernie. 

Ami Shapovalovot illeti, a fiatal kanadai viszont éppen Montrealban ismertette meg a nevét, amikor is 2017-ben szabadkártyásként egészen az elődöntőig menetelt, úgy, hogy Juan Martin del Potrót és az 1. kiemelt Rafa Nadalt is kiütötte. 

Valami hasonlót szeretne véghez vinni idén is Shapo, de ehhez ismét fel kell építenie a játékát, mert salakon és füvön teljesen elvesztette a fonalat. Visszatért régi edzőjéhez, Adriano Fuoriviahoz, de egyelőre a kanadai mester sem tudta kirántani a gödörből.

Talán a kemény pályára való visszatérés segíthet Shapovalovnak, mert ez az ő igazán erős terepe. Nem is kezdett rosszul Kanadában, Pierre-Hugues Herbertet két szettben tudta legyőzni és időnként kifejezetten jó teniszt tett a pályára. Végig látszódott rajta, hogy a hazai pálya nagyon motiválja. 

Visszajött a tűz, ami az elmúlt hetekben hiányzott. Jó visszatérni a helyes útra. 

Egy ilyen Shapovalov első ellenfélnek borzasztó nehéz, főleg úgy, hogy Thiem múlt héten még salakon játszott és túl sok ideje nem volt keményen edzeni. 

Mire fogadjunk?

Óvatosak a bukik, de nem eléggé, 2.36-ért nem tűnik rossz befektetésnek a kanadaira fogadni. A legtöbb minden ugyanis mellette szól. 

Szintén tetszetős az első szettre is, hiszen Thiemnek tényleg nem lesz egyszerű dolga alkalmazkodni és ez a nyitójátszmában különösen kijöhet.

{"headTitle":"Denis Shapovalov - Dominic Thiem","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-07 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Shapovalov nyer","odds":"2.36","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
pinnacle

 

megosztom