Tenisz

Duplázhatunk az underdog-királlyal

  • Cesc18
megosztom

Pénteken Washingtonban a tét már a legjobb négy közé kerülés, azaz jönnek a negyeddöntős összecsapások.

Már most kijelenthető, hogy új bajnoka lesz a Citi Opennek, a bukik pedig úgy gondolják, hogy a Next Gen-sztárok közül kerülhet ki a győztes, ugyanis jelenleg Stefanos Tsitsipas és Daniil Medvedev a két a favorit. Utóbbi Marin Cliccsel randevúzik a legjobb nyolc között, ami nem ígérkezik egyszerű feladatnak, majd pedig az elődöntőben a Peter Gojowczyk - Kyle Edmund meccs győztesével találkozhat.

A német és a brit csörtéje komoly izgalmakat tartogat, miután Gojowczyk szerencsés vesztesként teljesen megtáltosodott. 

Gojowczyk mindhárom eddigi meccsét underdogként nyerte Washingtonban. - Fotó: ATP

A német játékos a tavalyi kiváló szezonja után idén nem tudja a legjobb teniszét hozni, így egy év alatt a top 50-ből a 122. helyre csúszott vissza. A washingtoni torna sem indult jól számára, hiszen a selejtezőben kiesett a szintén formán kívüli Donald Young ellen.

Bernard Tomic visszalépésével azonban mégiscsak főtáblára került Gojowczyk, ebből pedig ahogyan az a szerencsés veszteseknél általában lenni szokott, erőt merített. 

Az első körben nagy csatában kiütötte a hamburgi döntős Andrej Rublevet, majd áldozatául esett az atlantai bajnok Alex De Minaur is. Különösen utóbbi legyőzése szólt nagyot a némettől, hiszen az ausztrál tornagyőzelemből érkezett és tavaly is döntős volt Washingtonban. Itt azonban még nem ért véget Gojo menetelése, ugyanis a 8. kiemelt Milos Raonicot is eltakarította az útból. 

Gojowczykra a Pinnacle ezeket az oddsokat kínálta a mérkőzései előtt: 3.08, 5.74, 5.02. 

 

{"headTitle":"Peter Gojowczyk - Kyle Edmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-02 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gojowczyk nyer","odds":"3.64","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Edmund nyer","odds":"1.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A német a folytatásban a 13. kiemelt Kyle Edmund ellen is underdognak számít. A legnagyobb kérdés, hogy mennyi maradt még Gojo tankjában?

A germánra igencsak jellemző, hogy egy-egy tornán nagyon el tudja kapni a fonalat és akkor a top 10-en kívüli játékosokra komoly fenyegetést jelent. Nagyon úgy tűnik ez is egy ilyen verseny, még ha a selejtezős kieséssel nem is így indult. 

Edmund ellen sem esélytelen, aki két szolid győzelmen van túl. 

Jól ismerik egymást, hiszen tavaly Pekingben, 2017-ben pedig Atlantában is meccseltek már. Mindkettőt a brit nyerte, viszont mindkétszer szetthátrányból kellett kapaszkodnia. 

Mire fogadjunk?

Gojowczyk nagyon elemében van, a lapos ütései illeszkednek a gyors washingtoni borításhoz. Olcsón aligha adja majd a bőrét, Edmundnak pedig a korábbi mérkőzésein is meggyűlt a baja a némettel. 

Az over nem tűnik rossz választásnak, de mivel Gojo 2-0-ra verte Raonicot és De Minaurt is, így ha már azt várjuk, hogy pariban lesz, akkor inkább a megnyert játékaira húzzuk be a 10.5 overt.

{"headTitle":"Peter Gojowczyk - Kyle Edmund","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-02 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Gojowczyk megnyert játékai: 10.5 felett","odds":"1.95","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
pinnacle

 

megosztom