Tenisz

Gauff után itt egy másik amerikai szupertini - újabb csodát látunk?

  • Cesc18
megosztom

A 17 éves Hailey Baptiste a 2. kiemelt után Kristina Mladenovic ellen is borítaná a papírformát Washingtonban.

Washingtonban a hölgyek versenyében az első kör igen komoly csillaghullást hozott, hiszen a torna első és második kiemeltje egyaránt búcsúzni kényszerült, azaz Sloane Stephens és Madison Keys is vereséget szenvedett. Különösen utóbbi kiesése szólt hatalmasat, ugyanis attól a Hailey Baptiste-től kapott ki, aki pályafutása első főtáblás WTA mérkőzését játszotta. 

Baptiste washingtoni lányként szabadkártyát kapott a szervezőktől, miután az idei szezonban már két ITF-tornán is a legjobbnak bizonyult. 

A mindössze 17 éves amerikai lány Keys elleni győzelmére hétszeres pénzt fizetett a    , a 2-0-s sikerét pedig 11-es oddson adta az iroda.

A két amerikai egyaránt Orlandóban edz és Keys a vereségét követően úgy cirógatta meg Baptiste buksiját, mintha csak a nővére lenne. Nem mondjuk, hogy bármi turpisság is volt a meccsükben, de azért érdemes helyén kezelni a 2001-ben született amerikai sikerét. 

Baptiste-hoz egyébként semelyik másik torna nem áll olyan közel, mint a Citi Open, hiszen öt percre lakott a Rock Creek Park Tennis Centertől és néhány éve még autogramért járt ki a versenyekre. 

Istenem, ez elképesztő volt. Végig rázott a hideg. Csodálatos érzés volt nézni. 

- mondta Baptiste édesapja. 

A folytatásban az amerikai ellenfele Babos Timi párospartnere, Kristina Mladenovic lesz.

{"headTitle":"Kristina Mladenovic - Hailey Baptiste","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-31 03:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mladenovic nyer","odds":"1.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"},{"eventTitle":"Baptiste nyer","odds":"3.61","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}

A francia az első körben Shelby Rogers személyében már elbúcsúztatott egy amerikait, de azt nem lehet mondani, hogy túlságosan magas színvonalú meccs lett volna. 

Beszédes, hogy többször brékelték egymást, mint ahányszor hozni tudták a saját adogatásukat. 

Mladenovic sem tűnik tehát egy megoldhatatlan feladatnak Baptiste számára, de nyilván ehhez az amerikainak hasonlóan jól kell ütnie, mint Keys ellen.

Egyébként a korához képest Baptiste is jóval érettebb, akárcsak az a Cori Gauff, aki 15 évesen varázsolt Wimbledonban. 

Mire fogadjunk?

Ez egy kifejezetten nehezen tippelhető meccs. Természetesen a nagyobb tudás és rutin Mladenovic mellett szól, de az egyéni formája elég hullámzó. 

Baptiste-t piszkosul motiválhatja a hazai pálya, ráadásul elég trükkösek a washingtoni körülmények. Nagy a páratartalom, amihez az amerikai tökéletesen hozzá van szokva. 

Ha nem is sikerül ismét borítania a papírformát, de úgy véljük, hogy képes lesz szorossá tenni a meccset, így az over mellett tesszük le a voksunk. Természetesen csak alacsonyabb téttel, hiszen Baptiste esetében azért elég sok a kérdőjel. 

{"headTitle":"Kristina Mladenovic - Hailey Baptise","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-08-01 03:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Játékok száma: 19 felett","odds":"1.71","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"7"}]}
pinnacle

 

megosztom