Darts

Ezekbe a fogadásokba fektetünk szombaton - napi tippek a World Matchplayre

  • Cesc18
megosztom

Szombaton az elődöntős mérkőzésekkel folytatódnak a küzdelmek Blackpoolban, a 26. World Matchplayen.

A felső ágon angol házirangadót rendeznek, melynek két főszereplője Glen Durrant és Michael Smith lesznek, míg a tábla alján Rob Cross és Daryl Gurney csap össze. 

World Matchplay, 8. játéknap    
Kezdés Mérkőzések 1 2
20:10 Rob Cross - Daryl Gurney 1.50 2.60
22:00 Glen Durrant - Michael Smith 1.81 2.00

Az angol és az északír mérkőzésével veszi kezdetét az elődöntők éjszakája. Pénteken mindketten klasszis játékot tettek a színpadra és egyaránt 101-es körátlaggal jutottak tovább. Cross már a torna korábbi fázisában is remekül dobott, Gurney viszont egyértelműen szintet lépett Peter Wright ellen. 

Parádés meccset játszott a skót és az északír. - Fotó: PDC

Gurney és Wright szépen felhúzták egymás játékát és a verseny egyik legszínvonalasabb meccsét vívták. 

Tudom, hogy nem lehetek a világ legjobb játékosa, de lehetek az, aki le tudja győzni őket.

"Keményen dolgoztam, mint ahogy eddig is és most már nem is akarok megállni a végéig, hiszen hatalmas lehetőség hullott az ölembe." - mondta Gurney (forrás: PDC Hungarian Fan Club)

Az északír már nem először bizonyította, hogy a legjobbakkal bármikor képes felvenni a versenyt. És Gurney már nem az a dartsos, aki másnap ne tudna ugyanilyen parádés játékot nyújtani. 

Lehet tehát félnivalója Cross-nak, aki ugyancsak nagyon motiváltan játszik és érzi a lehetőséget, hogy a vb-cím után egy másik nagy presztízsű verseny trófeáját is elhódítsa. 

Mire fogadjunk?

Győztesre nem mernénk tippelni és a 29.5-ös line a legekre is szerintünk jól lett belőve a bukik részéről. 

A 180-ak számát illetően viszont alacsonynak gondoljuk a 18.5-ös line-t. Ha ugyanolyan formát mutatnak, mint pénteken, akkor ezt a határt gond nélkül kell megugraniuk. 


World Matchplay tippjáték, 8. játéknap

Kik jutnak be a döntőt?

20190726110300

A tippjáték részleteiért kattints ide.

Tippelési határidő: július 27, 20:00


Sem Durrant, sem pedig Smith nem tartozott a torna elején a közvetlen favoritok közé, de mégsem lehet azt mondani, hogy óriási meglepetés lenne az elődöntőbe jutásuk. Noha előbbi csak idén csatlakozott a PDC táborához, de háromszoros világbajnokként számítani lehetett rá, hogy nagyon hamar elkezdi megráncigálni a profik bajszát. 

"Duzza" nem akármilyen neveket pipált ki eddig a tornán, hiszen a kétszeres világbajnok Adrian Lewist verve indította a hadjáratát, majd levadászta a világelső Michael van Gerwen skalpját, legutóbb pedig James Wade sem tudta útját állni. Ugyan a sztárok nem hozták ellen a topjátékukat, de ez semmit nem von le az angol érdemeiből, aki viszont nagyszerű játékot nyújtott mind a három mérkőzésén. 

A verseny kezdetén csak azt akartam bizonyítani a PDC közönségének, hogy képes vagyok játszani ezen a színpadon, most pedig már a címről is álmodozhatok.

"Teljesen eksztázisba kerültem, és most élem az álmom. Hiszem, hogy a szurkolók velem vannak, mert végre egy olyan hétköznapi embert látnak, aki nem idegeskedik. 
Csodálatos ez a hét, talán így tudom a legjobban megfogalmazni ezt. Különleges pillanat ez számomra, amely megváltoztatja az életemet."
- nyilatkozta Durrant a negyeddöntős győzelmét követően (forrás: PDC Hungarian Fan Club).

Durrant drámai csatában verte Van Gerwent. - Fotó: PDC

A BDO egykori klasszisa olyannyira meggyőző formát mutatott eddig, hogy a bukmékereknél favoritnak számít Smith ellen. 

Ami azért meglepő, hiszen "Bully Boy" a tornák ezen fázisában már igen kemény diónak számít. Smith is érzi a lehetőséget és egyre harapósabb, egyre élesebb. Ugyan a játékán van még mit csiszolni, de azt se felejtsük el, hogy neki folyamatosan meg kellett birkóznia az esélyesség terhével is.

Mire fogadjunk?

Egy kifejezetten szoros elődöntőre van kilátás, nagyon rossz napot kellene valamelyiküknek ahhoz kifognia, hogy itt rendesen kinyíljon az olló köztük. Ennek megfelelően az Unibet 29.5-nél húzta meg a legekre vonatkozó line-t, ami azt jelenti, hogy 17-13 körüli eredményben gondolkoznak.

Az over mellett egy játékos speciális tippre is benevezünk, Smith legmagasabb kiszállójára ugyanis 126.5 a line, amit eddig minden mérkőzésén lehozott (137, 130, 130), most pedig erősen benne van, hogy 30-nál is több leget játszanak majd, tehát lehetősége bőségesen adódhat egy nagy kiszállóra. 

{"headTitle":"World Matchplay 8. játéknap","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-27 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Cross - Gurney: 180-ak száma 18.5 felett","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Durrant - Smith: 29.5 leg felett","odds":"1.73","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Durrant - Smith: Smith legmagasabb kiszállója 126.5 felett","odds":"1.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
unibet

 

megosztom