Bulvár

A világot egy repülő spagettiszörny uralja! - és erre van is odds

  • varin
Címkék:
megosztom

A 22bet kínálatába felkerült, hogy a pasztafarianizmus még az idén elfogadott vallás lesz.

Fotó: change.org

Előre is elnézést kérek szerkesztőtársaimtól, már most tudom, hogy mi lesz a reakciójuk, de egy ilyen komoly témával, mint a vallás, csak nem illik viccelődni!

Na szóval, pasztafarianizmus... Vallásról, politikáról és hasonló tabutémákról nemigen illik vitatkozni, mindenkinek megvannak a maga elképzelései ezekről a dolgokról. De azért ha a     már felveszi fogadási kínálatába egy "poénvallás" lehetséges elfogadását, arról csak írnunk kell nekünk is.

A híres-hírhedt repülő spagettiszörnyről először 2005-ben olvashattunk Bobby Henderson egy szatirikus levelében, amely az evolúcióelmélet népszerűsítéseként szolgált. A levél végül óriási nyilvánosságot kapott és egy igazi poénvallás alakult, melynek neve (utalva a tésztaszörnyre) pasztafarianizmus lett. A vallásról bővebben egy magyar feliratos videóban is tanulhatunk, amelyből megtudhatjuk például, hogy a húsgombócszemű spagettiszörny négy nap alatt teremtette az univerzumot, miközben piált és az ő mennyországában még sztriptíztáncosok is vannak. A pokolnak is hasonló a felépítése, csak ott a sör meleg, a táncosok pedig nemi betegek.

Miután megismertük ennek a vallásnak a legfontosabb elemeit (melyről a Wikipedián is olvashatunk érdekes dolgokat) és magunkénak érezzük a hitet, hogy egy spagettiszörnynek esküdjünk hűséget, akár fogadhatunk is a térhódítására. Noha egyelőre viszonylag kevés helyen ismerik el egyáltalán vallási létét a pasztafarianizmusnak, a     lát rá a szorzók alapján 0,1% esélyt, hogy Oroszországban ez még az idén megtörténik.

Érdemes regisztrálni a 22bet-re, hiszen ilyen és ehhez hasonló, teljesen őrült, de nagyon szórakoztató fogadásokat is találhatunk, amelyekben a poén ellenére is lehet olykor-olykor érték.

 

 

 

 

 

{"headTitle":"A pasztafarianizmus elfogadott vallás lesz Oroszországban 2019-ben","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Igen","odds":"999","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
22bet
megosztom