Átigazolás

Színjáték az egész Bale-balhé? - meglepő tippünk van a walesi jövőjére

  • varin
megosztom

Nemigen látjuk, hova is távozhatna a Real Madrid klasszisa, így a maradás mellett érvelünk.

Néhány nappal ezelőtt robbant ki a "balhé", amikor is Zinedine Zidane nemes egyszerűséggel azt mondta, akkor lenne a legboldogabb, ha azonnal eladnák egyik legértékesebb játékosát, Gareth Bale-t. A fogadóirodáknak több sem kellett, megfűszerezve azzal a hírrel, hogy Kínából mesés szerződést ajánlottak a walesinek, rögtön 3-4 körülre kúszott fel annak szorzója, hogy Bale marad a Realnál. Érdemes azonban megvizsgálni az ügy egyéb aspektusait is, ez ugyanis jelentősen árnyalja a képet, olyannyira, hogy akár már a lecsökkentet, 2-szeres szorzóban is találhatunk értéket, mely szerint a 30 éves játékos mégis marad.

Motiváció

Elég merész gondolat, de Zidane lehet, hogy a fenti mondattal akarta motiválni játékosát. Azért egy olyan futballista esetén, aki még mindig 100 millió euró körüli értéket képvisel, nem szokás lenyilatkozni, hogy csapata mindenképpen el akarja adni, hiszen ha valami nincs jó hatással a beérkező ajánlatokban szereplő nullákra, akkor ez az. 

A francia mester elég nagy géniusz ahhoz, hogy esetleg ilyen módon provokálja jobb játékra Bale-t, márpedig ha Zizou így kalkulált, számításai beváltak, hiszen az Arsenal ellen kiválóan játszott a korábbi Tottenham-játékos. Gólt szerzett, a saját gólvonaláról mentett, tevékeny részese volt a győzelemnek. A Bale és Zidane közötti feszültség nem újkeletű, a tar mester első távozásakor is Bale volt az egyetlen, aki nem köszönt el tőle, ám ha éppen ez a feszültség és paprikás hangulat tudja jobb játékra ösztönözni a támadó, akkor Zidane okosabb, mint hinnénk.

Hova tovább?

Az, hogy Bale még 30 évesen sem akar elmenni Kínába, még heti 1 millió euróért sem, az szinte biztos. Ahogyan az is, hogy kölcsönbe sem szerződik sehova, mert ezt az ügynöke nagyon hamar leszögezte. Maradnak a 80-100 milliós ajánlatok, ilyet viszont jelenleg olyan sok csapat nem engedhet meg magának. Korábban a Manchester United volt favorit célpont, de Solskjaer aligha akarja munkáját megnehezíteni egy Bale hozzáállású játékossal, míg a Bayernnél nem annyira szokás ilyen volumenű transzfereket eszközölni. Bale-nek ráadásul még három év van a szerződéséből, tehát nem sürgeti a Realt az eladása.

Sérülés

Marco Asensio súlyos térdsérülése előtt is az volt a helyzet a Realnál, hogy kéne még támadó a keretbe, hiszen Luka Jovics és Eden Hazard még új arcok, beilleszkedésük könnyedsége kérdéses, Karim Benzema pedig már nem fiatal. A fiatal spanyol kiesésével tovább gyengült a támadó szekció, így pedig Bale elengedése luxus lenne.

Mindezek szellemében kétszeres pénzért van ráció abban, hogy Bale mégis marad a Real Madridnál.

{"headTitle":"Melyik csapat játékosa lesz szeptember 3-án Gareth Bale?","headSubTitle":"","headSubTitleValue":"","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Real Madrid","odds":"2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
unibet
megosztom