Vízilabda

Erre fogadunk a magyar férfiválogatott bronzmeccsén

megosztom

Férfi vízilabda-válogatottunk szombaton Horvátország ellen játszik bronzmérkőzést a dél-koreai világbajnokságon.

A bronzért játszik válogatottunk szombaton. - Fotó: Derencsényi István/FINA/mvlsz.hu

Egy rossz második negyednek köszönhetően nem jutott be a világbajnoki döntőbe a magyar férfi vízilabda-válogatott Olaszország ellen, és így még mindig nincs meg a kvótája a jövő évi olimpiára. Szombaton tehát a bronzért játszanak a mieink, az ellenfél pedig Horvátország lesz.

"Több oka is volt a vereségnek. Varga Dénes a törött ujja miatt nem tudott úgy játszani, ahogy szokott, korán elveszítettük Hárai Balázst, és nagyon fájó a második negyed null négyes periódusa. Olyan helyekről kaptuk a gólokat, ahonnan nem lett volna szabad, pedig jól kezdtünk. Utána is igyekeztük összeszedni magunkat, mindent megtettek a fiúk, hogy utolérjük az olaszokat, akik egyébként tényleg jól játszottak. Összességében megérdemelték a győzelmet, mert azokban a pillanatokban, amikor gólt kellett lőni, betaláltak" - értékelte az olaszok elleni elődöntőt Märcz Tamás az NSO-nak, majd kitért a bronzmeccsre is.

"Karnyújtásnyira voltunk a sikertől, szóval most nagyon fáj, hogy kikaptunk, ám harcba szállunk a bronzéremért. Két nagyon csalódott csapat játszik majd, hiszen nemcsak a világbajnoki döntőről maradt le, hanem az olimpiai kvalifikáció lehetőségét is elveszítette. Igaz, mindkét együttesnek bőven lesz alkalma megszerezni a kvótát, megmutattuk, hogy jók vagyunk. Mindenkinek kellemetlen, rossz érzései vannak, amelyik válogatott előbb túlteszi magát, gyorsabban feláll fejben és jobban akarja a bronzérmet, az nyer."

A férfiválogatott vb-csapata
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
bet365

Az ellenfelünk tehát Horvátország lesz, amely válogatott ugyanazt az utat járta be, mint a mieink. A horvátok ugyanis magabiztosan, százszázalékos teljesítménnyel abszolválták a csoportkört, majd a negyeddöntőben a németek ellen ugyan picit megszenvedtek, de összességében könnyedén eljutottak az elődöntőbe. Ott viszont hatalmas meglepetésre elvéreztek a spanyolok ellen, méghozzá úgy, hogy három negyednyi játékot követően a hispánok 6-2-re vezettek, és végül 6-5-re nyertek.

A játékoskereteket összehasonlítva, illetve figyelembe véve, hogy Varga Dénes keze nem tökéletes, a horvátok az esélyesebbek, amit a bukmékerek is érzékeltetnek szorzóikkal, hiszen amíg ellenfelünkre 1.72-szeres oddson, addig a mieinkre 2.62-szeres pénzért fogadhatunk.

Győztesre fogadni azonban úgy véljük, hogy nem érdemes, nem lehet tudni, hogy mely csapat lesz a motiváltabb, hiszen ne felejtsük el, hogy két csalódott gárdáról beszélünk. Gólokba lehet érdemes fektetni, hiszen hiába az új szabályok, a bukmékerek 18,5-ön húzták meg a határt. Ezt pedig jelen körülmények között könnyedén túlteljesíthetik a felek.

{"headTitle":"Magyarország - Horvátország","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2019-07-27 10:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Több, mint 18,5 gól","odds":"1.83","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
megosztom